Dei Energy News

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΔΕΗ επενδύει στην... «μικρή ΔΕΗ»


Το δ.σ. της ΔΕΗ στην τελευταία συνεδρίαση του, μεταξύ άλλων αποφάσισε την έγκριση έργων που αφορούν το λιγνιτωρυχείο Κλειδιού στο νομό Φλώρινας.
Συγκεκριμένα ενέκρινε την ανάθεση εργολαβίας για τη διακίνηση οκτώ εκατομμυρίων κυβικών μέτρων αγόνων, όπως και τις τιμές αγοράς για ιδιωτικές εκτάσεις 580 στρεμμάτων, προκειμένου να αναπτυχθεί το ορυχείο.
Οι αποφάσεις αυτές, δείχνουν ότι επιτέλους κάτι αρχίζει να κινείται με το ανενεργό εδώ και χρόνια και προβληματικό ..
ορυχείο. Στην παραγωγή του, όπως και σε αυτή του ορυχείου της Βεύης, είχε στηριχθεί η λειτουργία της πιο σύγχρονης λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στη Μελίτη Φλώρινας, η οποία σήμερα υπολειτουργεί λόγω έλλειψης καυσίμου, προς ζημία της ΔΕΗ.
Οι αναθέσεις αυτές όμως, οδηγούν και σε άλλες σκέψεις. Το ορυχείο Κλειδιού, είναι από αυτά που εντάσσονται στη «μικρή ΔΕΗ» και θα προσφερθούν για ιδιωτικοποίηση.
Κανονικά δηλαδή τις επενδύσεις ανάπτυξης θα έπρεπε να τις κάνει αυτός στον οποίο θα περιέλθει η «μικρή ΔΕΗ». Για να ξεκινάει λοιπόν η ΔΕΗ, μετά από αδράνεια δεκαετιών την ανάπτυξη του λιγνιτωρυχείου, παραμονές της αναμενόμενης ιδιωτικοποίησης, το πιθανότερο είναι ότι δεν θεωρεί υλοποιήσιμη την προοπτική πώλησης της «μικρής ΔΕΗ».
Έτσι λοιπόν βάζει μπροστά το νέο έργο ώστε να διασφαλίσει την τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτης με λιγνίτη για να μη χάσει άλλο χρόνο και μαζί με αυτόν χάνει και οικονομικά από την υπολειτουργία της λιγνιτικής μονάδας με την υψηλότερη απόδοση από όλες τις άλλες.
Και μεταξύ μας, αν και καθυστερημένα, καλά κάνει.

 http://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/1252157/h-deh-ependyei-sthn-mikrh-deh.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News