Dei Energy News

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΣτΕ: Και επισήμως νόμιμη η έκτακτη εισφορά για τις ΑΠΕ

Ανακοινώθηκε και επίσημα από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Β' Τμήμα) η απόφαση με την οποία κρίνεται συνταγματική η έκτακτη εισφορά για τις ΑΠΕ, όπως είχε μεταδώσει στις αρχές Ιουλίου το Energypress (Νόμιμη έκρινε το ΣτΕ την έκτακτη εισφορά για τις ΑΠΕ – «Δυναμίτης» για το new deal το σκεπτικό).
Η εν λόγω απόφαση δεν δικαιώνει τους προσφεύγοντες επενδυτές, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο θεωρεί ότι η επιβολή της έκτακτης εισφοράς, που είχε επιβληθεί επί του τζίρου των παραγωγών, ήταν συμβατή με το Σύνταγμα.
Το θέμα έφτασε στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας μετά τις ..
δεκάδες προσφυγές  φωτοβολταϊκά εταιρειών, ενώ μεγάλος ήταν και ο αριθμός των εταιρειών που άσκησαν παρέμβαση υπέρ των πρώτων που είχαν προσφύγει ήδη στην Δικαιοσύνη.
Οι εταιρείες υποστήριζαν ότι ο νόμος 4093/2012 με τον οποίο επιβάλλεται έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και από Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ), που υπολογίζεται επί του τιμήματος των πωλήσεων ηλεκτρικής ενέργειας (αφορά τους λειτουργούντες σταθμούς και σε όσους θα ενεργοποιηθούν), είναι αντισυνταγματικός και αντίθετος στο ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο. Ο υπολογισμός του δε γίνεται ως εκατοστιαίο ποσοστό επί του, προ ΦΠΑ, τιμήματος πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας μέσα σε συγκεκριμένο διάστημα.

 http://energypress.gr/news/aiolika-anemogennitries/StE:-Kai-epishmws-nomimh-h-ektakth-eisfora-gia-tis-APE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News