Dei Energy News

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Αλλάζει χέρια το χαρτοφυλάκιο ενέργειας της Κομισιόν

Ο Βρετανός Jonathan Hill θα είναι ο νέος Επίτροπος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα ενέργειας, σύμφωνα με το οργανόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα η Euractiv.
Ο παλιός γνώριμος της αγοράς, Gunther Oettinger, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναλαμβάνει πλέον το χαρτοφυλάκιο του εμπορίου.
Επιπροσθέτως, δημιουργείται μια καινούργια θέση Αντιπροέδρου της Επιτροπής για την Ενεργειακή Ένωση, την οποία αναλαμβάνει ο Λετονός Valdis Dombrovskis, ενώ νέα Επίτροπος αρμόδια για..
θέματα περιβάλλοντος θα είναι η Δανέζα Margrethe Vestager.
Σημειώνεται ότι η οριστική λίστα των χαρτοφυλακίων που αναλαμβάνει κάθε Επίτροπος αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται να είναι ισορροπημένη πολιτικά, σχολιάζει το δημοσίευμα, καθώς το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχει 12 χαρτοφυλάκια, συμπεριλαμβανόμενων δύο αντιπροέδρων ενώ η ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών 8, με επίσης δύο αντιπροέδρους.
Όσον αφορά στον Έλληνα Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, το Euractiv κάνει λόγο για επιλογή έκπληξη, καθώς όπως αναφέρει η χώρα μας «κατηγορείται συχνά για τον τρόπο που συμπεριφέρεται στους αιτούντες άσυλο».
Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ τη σύσταση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 http://energypress.gr/news/reuma/Allazei-heria-to-hartofylakio-energeias-ths-Komision

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News