Dei Energy News

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

H ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πρέπει να είναι δίκαιη, ενωτική και όχι διχαστική





ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΝΩΤΙΚΗ 
 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΕΔΡΩΝ  

Προς ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Συνάδελφοι της ΓΕΝΟΠ,
Την ώρα που τεμαχίζεται η ΔΕΗ.
Την ώρα που η ενότητα αποτελεί προαπαιτούμενο για αντίσταση και αγώνα.
Την ώρα που πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και όχι οι αποκλεισμοί.
Συνεχίζετε, δυστυχώς, να λειτουργείτε αλαζονικά και αντιδημοκρατικά αγνοώντας το τρίτο σε αριθμητική δύναμη ψηφοδέλτιο στο Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που είναι η Ενωτική Πρωτοβουλία Συνέδρων.

Πιο συγκεκριμένα:    
    
Α.      Συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση δεν μας ενημερώνετε ούτε μας καλείτε σε
 συζητήσεις που κάνετε με την Διοίκηση της ΔΕΗ και αφορούν Σ.Σ.Ε., τριχοτόμηση της ΔΕΗ, διαχωρισμός του προσωπικού σε σχέση με την μικρή ΔΕΗ  κ.α., προκειμένου και εμείς να συμβάλουμε και να συνδιαμορφώσουμε θέσεις.
Β.      Πραγματοποιούνται περιοδείες, χωρίς  την συμμετοχή στελεχών από το ψηφοδέλτιό μας, όπως συνέβη με τις ενημερώσεις που έγιναν τώρα στη Δυτική Μακεδονία. Γιατί άραγε;
Γ.      Διαμορφώνετε ατζέντα θεμάτων για συζήτηση στο Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ που αφορούν σοβαρά ζητήματα, τα οποία κατά καιρούς έχουν ταλανίσει την Ομοσπονδία όπως Ο.Κ.Δ.Ε., Σ.Σ.Ε., ΙΝΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ χωρίς να έχουμε καμία συμμετοχή, καμία ενημέρωση αλλά και γνώση των εισηγήσεων που θα χρησιμεύσουν για την συζήτηση των θεμάτων.
Δ.      Εξακολουθείτε  να μην αποδίδετε στο ψηφοδέλτιό μας την θέση που του αναλογεί δηλαδή την τρίτη θέση στην εκτελεστική.
Επιπλέον, εκδίδονται ανακοινώσεις από τον οργανωτικό γραμματέα της ΓΕΝΟΠ για αναστολή λειτουργίας των περιφερειακών γραφείων χωρίς να έχουμε καμία πληροφόρηση!! Άραγε από τον θεσμικό του ρόλο προβαίνει σε μία τέτοια πρωτοβουλία, ή η  αρμοδιότητα αυτή ανήκει εξ’ ολοκλήρου  στο Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ;


 Στον αντίποδα κάθε μέρα που περνά διαπιστώνουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία της Διοίκησης της ΔΕΗ και την αποψίλωση κάθε εργασιακού κεκτημένου!!!  Προσφάτως τροποποίησε η Διοίκηση της ΔΕΗ τον κανονισμό μεταθετότητας, εξαιρώντας από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις τις περιπτώσεις εκείνες που είναι κάτω των 50 χιλιομέτρων, χωρίς καμία αντίδραση της ΓΕΝΟΠ, παρόλο που ήταν εγκαίρως ενημερωμένη.
Παράλληλα, οι αρμόδιοι της ΔΕΗ ευλογούν τα γένια τους, αφού εντελώς αυθαίρετα  και καταχρηστικά και  σε μία δύσκολη χρονικά στιγμή για τα οικονομικά της επιχείρησης, αποφάσισαν να πληρωθούν τα στελέχη την κανονική τους άδεια χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση και σε αυτή την περίπτωση από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ!!! Γιατί άραγε;
Αγνοείτε ότι πρόκειται για έμμεση αύξηση των αποδοχών τους, την ίδια στιγμή που κινδυνεύουν να περικοπούν και άλλο οι μισθοί του προσωπικού, ενώ η ΔΕΗ κάθε μήνα κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να εξασφαλίσει την αναγκαία ρευστότητα για την πληρωμή των συναδέλφων.     
Τελικά μήπως ξέχασε τον θεσμικό της ρόλο αυτή η ΓΕΝΟΠ ή κάνει πλέον εργοδοτικό συνδικαλισμό;
Συνάδελφοι του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ, σας καλούμε να αλλάξετε πορεία και συμπεριφορά τόσο απέναντι στο ψηφοδέλτιο μας, όσο και απέναντι στη Διοίκηση της ΔΕΗ.
Σε κάθε περίπτωση αν συνεχίσετε σε αυτό τον ρυθμό και με αυτή την αντιδημοκρατική τακτική οι ευθύνες σας θα είναι μεγάλες σε σχέση με το μέλλον και την προοπτική της ΓΕΝΟΠ, αλλά και των συναδέλφων που περιμένουν πολλά από εμάς.
Σας θυμίζουμε και πάλι για να έχει μέλλον και συνέχεια η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πρέπει να είναι δίκαιη, ενωτική και όχι διχαστική. Εκτός και αν η στάση και λειτουργία αυτή είναι συνειδητή και υποκρύπτει άλλους λόγους.



Στασινόπουλος Δ.
Τσουμπλέκας Ε.
Χατζάρας Ν.
Χριστοδούλου Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News