Dei Energy News

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Η κυβέρνηση είναι γελασμένη αν νομίζει ότι χρησιμοποιώντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς μπορεί να εμποδίσει τους αγώνες



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 

(ΠΑΜΕ) - 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,
Το Σάββατο 1η Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε το Πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρόν. Πάνω από  1000 σωματεία και μαζικοί φορείς δήλωσαν συμμετοχή. Το συλλαλητήριο αυτό αποτελεί παρακαταθήκη για την συνέχεια των εργατικών αγώνων.

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους του Κλάδου της Ενέργειας που πήραν μέρος στο συλλαλητήριο και τους καλούμε να συνεχίσουν τον αγώνα. Το συλλαλητήριο ήταν ένας πολύ σημαντικός σταθμός αλλά δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε. Επόμενος  σημαντικός σταθμός είναι η Πανεργατική Απεργία στις  27 Νοέμβρη όπου πρέπει όλοι
μαζί να παλέψουμε για την επιτυχία της.

Η επίθεση της  κυβέρνησης δεν έχει σταματημό. Σχεδιάζονται νέα μέτρα που προστιθέμενα στα προηγούμενα κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο άσχημη.

Είναι χρέος απέναντι στην αξιοπρέπειά μας, στα παιδιά μας, με βάση την πείρα που αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια να σταθούμε όρθιοι, με οργάνωση και αγώνα να αντιμετωπίσουμε αυτή την πολιτική.

Συνάδελφοι, όπως είναι γνωστό οι εργαζόμενοι του ομίλου ΔΕΗ, από την αρχή του καλοκαιριού είναι επιστρατευμένοι. Η κυβέρνηση είναι γελασμένη αν νομίζει ότι χρησιμοποιώντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς μπορεί να εμποδίσει τους αγώνες. Οι εργαζόμενοι με την οργάνωση και τον αγώνα τους έχουν την δύναμη να αχρηστεύσουν όλα τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης μαζί και αυτό της  επιστράτευσης όπως έκαναν οι ναυτεργάτες και άλλοι κλάδοι. Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς να οργανώσουν την συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία στις 27 του Νοέμβρη, να σπάσουμε στην πράξη το αντιδραστικό μέτρο της επιστράτευσης και να δώσουμε ισχυρό χτύπημα στο δόγμα της κυβέρνησης ‘’νόμος και τάξη.’’

Παρ’ όλες τις προσπάθειες της Αγωνιστικής Συνεργασίας προς τις πλειοψηφίες της ΓΕΝΟΠ και των πρωτοβάθμιων σωματείων ώστε να πάρουν αποφάσεις και συγκεκριμένα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας στον όμιλο ΔΕΗ, μέχρι σήμερα δεν έχουν βρει ανταπόκριση.

Καλούμε για άλλη μία φορά τις πλειοψηφίες της ΓΕΝΟΠ και όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων να σταματήσουν τις ανέξοδες ¨κορώνες¨ να συνεδριάσουν άμεσα τα διοικητικά συμβούλια για να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία.

  • Σας καλούμε να πάρετε μέρος στον αγώνα για την αντιμετώπιση αυτής της πολιτικής.
  • Να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να υπογραφεί ΣΣΕ που να αναπληρώνει τις απώλειες από την πολιτική του μνημονίου.
  • Να αποσπάσουμε στην πράξη την επιστράτευση.
  • Να εμποδίσουμε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ – ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News