Dei Energy News

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Τρεις στη short list για το σύμβουλο της μικρής ΔΕΗ


Μπορεί η υπόθεση της μικρής ΔΕΗ να μη βρίσκεται στο προσκήνιο της ενεργειακής επικαιρότητας και να τίθενται μια σειρά από ερωτηματικά ως προς το χρονικό ορίζοντα και τη δυνατότητα ολοκλήρωσης της διαδικασίας, αυτό δε σημαίνει ωστόσο ότι δεν προχωρούν οι διεργασίες που αφορούν στη δημιουργία της νέας εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του EnergyPress λοιπόν, ο διαγωνισμός της ΔΕΗ για την πρόσληψη του συμβούλου που θα καταρτίσει το
πλάνο και θα συνδράμει στη δημιουργία της νέας εταιρείας στην οποία θα εισφερθούν πάγια και πελάτες που αντιστοιχούν στο 30% της μητρικής, βρίσκεται στην τελική ευθεία.
Από τις πολυάριθμες εταιρείες που προσήλθαν στο διαγωνισμό και κατέθεσαν προσφορά, έχει ήδη καταρτιστεί η short list και έχει ξεκινήσει η τελική διαδικασία αξιολόγησης για την οριστική επιλογή.
Οι τρεις εταιρείες που έχουν περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι οι Booz and Company,  η οποία πλέον έχει εξαγοραστεί από την PwC, η Mc Kinsey και η Boston Consulting.
Στόχος της  κυβέρνησης και της ΔΕΗ είναι η προεργασία να προχωρήσει το ταχύτερο  δυνατό και η νέα εταιρεία να έχει σχηματιστεί μέχρι το καλοκαίρι του 2015, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της πώλησης.
Πάντως σύμφωνα με τα αρχικά χρονοδιαγράμματα καταγράφεται ήδη καθυστέρηση αφού ο αρχικός προγραμματισμός, που εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε εξαιρετικά φιλόδοξος προέβλεπε να υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος εντός του Νοεμβρίου.
Εφόσον υπάρξει ανάδειξη του συμβούλου μέσα στο μήνα, τότε είναι εφικτό –και πάλι με αισιόδοξους υπολογισμούς– εντός διμήνου να παραδοθεί η μελέτη και να γίνει η πρόσκληση στις αρχές του 2015.
Ως γνωστόν στη μικρή ΔΕΗ θα περιέλθουν λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες ισχύος 2.768 MW και μία μονάδα φυσικού αερίου ισχύος 400 MW. Επίσης, μία άδεια παραγωγής για τη νέα λιγνιτική μονάδα Μελίτη 2 στη Φλώρινα, τα ορυχεία του Αμύνταιου και 5 ακόμη ορυχεία. Το χαρτοφυλάκιο της νέας εταιρείας που θα περάσει μέσω διεθνούς διαγωνισμού σε ιδιώτες περιλαμβάνει ακόμη το 30% του πελατολογίου της ΔΕΗ και περίπου 2.500 εργαζομένους.

www.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News