Dei Energy News

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

NEO ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Η ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ;






   Από τις χαρές και τα πανηγύρια του Ιουνίου του 2010, όταν περιχαρείς οι πολιτικοί και άλλοι παράγοντες συνωστίζονταν στο κάδρο με την «Πράσινη Τίνα», κατά το κλείσιμο της μονάδας Πτολεμαΐδας 1. 
Περάσαμε στο κάδρο της Μαύρης Κυριακής της 9ης Νοεμβρίου του 2014 με τα σκυφτά κεφάλια και την λύπη στα μαυρισμένα πρόσωπα όλων, καθώς το σύμβολο μιας πόλης που συνέβαλε στον εξηλεκτρισμό της Ελλάδας και στην ανάπτυξη της, έσβηνε ΑΔΟΞΑ στις φλόγες.
     Οι εργαζόμενοι έχοντας προσφέρει ιδρώτα και αίμα για την απρόσκοπτη λειτουργία του σταθμού 55 χρόνια τώρα, ζούσαν την τελευταία πράξη του έργου διακινδυνεύοντας την ζωή τους ώστε
να αποτρέψουν την καταστροφή του, από την πύρινη λαίλαπα.
     Η ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΕΧΑΣΕ ΜΕΣΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΝ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ!!
     Είναι προφανές πως όποια κι αν είναι τα αίτια της πυρκαγιάς, μέσα σε αυτά σημαντικός παράγοντας είναι η γενικότερη αδιαφορία της πολιτείας (από το 2010 όταν η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο από το ΠΑΣΟΚ και τις μετέπειτα επιλογές των μνημονιακών κυβερνήσεων ως σήμερα, η ΔΕΗ συντονισμένα απαξιώνεται και οδηγείται στην διάλυση) και η έλλειψη προσωπικού η οποία δημιουργεί εντατικοποίηση της εργασίας, με αποτέλεσμα την ελλιπή επιτήρηση και έλεγχο των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού.
      Η ΓΕΝΟΠ και τα συνδικάτα, χρόνια τώρα φωνάζουν.
Για τη σπουδαιότητα του λιγνίτη στην ηλεκτρική παραγωγή.
Για την αναγκαιότητα της αντικατάστασης των παλαιών μονάδων με νέες.
Για την ανάγκη προσλήψεων με εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της εργολαβοποίησης που το μόνο που δημιουργεί είναι προβλήματα στην λειτουργία της επιχείρησης.
     Δυστυχώς από τους «υπεύθυνους πολιτικούς» δεν ακούει κανείς, ακούνε μόνο τις υψηλές συχνότητες των Τροικανών, οι οποίοι δίνουν το πρόσταγμα για το παζάρι του ξεπουλήματος της περιουσίας της χώρας που έστησε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009 και συνεχίζεται με τους ίδιους ανθρώπους από την σημερινή συγκυβέρνηση.
    Από τις ¨πράσινες¨ εξαγγελίες για την Δυτική Μακεδονία, των μεγάλων Φωτοβολταικών που θα αντικαθιστούσαν τις παλιές μονάδες 1&2 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας φτάσαμε στις εξαγγελίες «επίσπευση κατασκευής» της Πτολεμαΐδας 5, χάριν των πολιτικών εντυπώσεων, της ανάτασης των δημοσκοπικών ποσοστών και της ψηφοθηρίας.
      Είναι τόσο μεγάλος ο πανικός εν όψει των πολιτικών εξελίξεων, αλλά και τόση μεγάλη η εξάρτηση από τον γνωστό υπέρμετρο διαχρονικό λαϊκισμό που τους χαρακτηρίζει χρόνια τώρα, που σερβίρουν ειλημμένες αποφάσεις και επενδύσεις, ως δικές τους επιτυχίες, εξαντλώντας την υπομονή κάθε νοήμονα πολίτη.
Παρά τις όποιες πρωτοβουλίες για την επίσπευση κατασκευής της Πτολεμαίδα 5, δεν βλέπουμε καμιά ΕΝΤΟΛΗ επίσπευσης διενέργειας του διαγωνισμού τακτικού προσωπικού (δεδομένου ότι λύθηκε το πρόβλημα των πληττομένων), καμιά πρωτοβουλία για αύξηση του έκτακτου προσωπικού άμεσα (απαξιώνεται και σκουριάζει εξοπλισμός δισεκατομμυρίων ευρώ λόγο έλλειψης προσωπικού και δίνονται εκατομμύρια ευρώ στις εργολαβίες), κανένα διάλογο για άμεση επαναχάραξη του ενεργειακού σχεδιασμού με τον λιγνίτη πρωταγωνιστή ως καύσιμο. Συνεχίζουμε με τα καθρεφτάκια και τα ανεμιστηράκια, με μεγαλύτερη διείσδυση στην Ελληνική αγορά Η/Ε, απαξιώνοντας πλήρως την λιγνιτική παραγωγή.
Καμιά άμεση ενέργεια προς την Ε.Ε. για το θέμα του μονοπωλίου της ΔΕΗ και την αξιοποίηση-εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων από αυτή. Αυτά αποφασίσθηκαν και δίνονται με απευθείας ανάθεση (εντολή) εσπευσμένα στους ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ εργολαβικών εταιριών και ιδιοκτητών ΜΜΕ.
      Κύριοι της συγκυβέρνησης χθες υπερθεματίζατε και συναινούσατε στο ξεπούλημα της Μικρής ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ και σήμερα σας έπιασε ο πόνος για το σύμβολο μιας πόλης, το οποίο, συνέπεια των πολιτικών σας μετατράπηκε «Μαύρο σκίτσο σε κόκκινο φόντο». 
      Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.
      Σταματήστε να τονίζετε το πολιτικό σας προφίλ και βοηθήστε ουσιαστικά να κατασκευασθεί η 5 μονάδα, γιατί στην σημερινή οικονομική «κατοχή» αυτό που θα υλοποιήσει την κατασκευή της νέας μονάδας δεν είναι οι πολιτικές κορόνες, αλλά η εξασφάλιση των οικονομικών πόρων που απαιτούνται.
Αν θέλετε να φανείτε χρήσιμοι και όχι αρεστοί δώστε εντολή να επισκευασθεί ο ΑΗΣ. Να επαναλειτουργήσει το σύμβολο της Πτολεμαίδας, το σύμβολο της ανάπτυξης της χώρας. Η αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του, ως την ολοκλήρωση της νέας μονάδας Πτολεμαίδα 5 είναι επιβεβλημένη σε μια περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία και την οικονομική ανέχεια, καθώς πέραν των θέσεων του τακτικού προσωπικού, προσφέρει επιπλέον θέσεις εργασίας έκτακτου προσωπικού και θέσεις μέσο των εργολαβιών.
     Τιμήστε επιτέλους τους πολίτες και την περιοχή που σας έστειλαν στα βουλευτικά έδρανα κι εναπόθεσαν σ΄ εσας τις ελπίδες τους, να παραμείνει και να αναγνωρίζεται ανά την Ελλάδα αυτή η περιοχή, ως ενεργειακή καρδιά της ηλεκτρενέργειας κι όχι ως η βιομηχανική «χαβούζα» αποβλήτων.
ü  Η ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
ü  Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ.
ü  ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ.
    Τέλος, συγχαίρουμε τους συναδέλφους μας, εργαζόμενους του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και τους άντρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την αμεσότητα, την αυτοθυσία και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν με κίνδυνο τη ζωή τους για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
     
Για το Νέο Ξεκίνημα ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


         Γραμματέας συντονιστικού                                                 Αν/Γραμματέας συντονιστικού
                    Άρης Βατάλης                                                                           Γιώργος Ηλιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News