Dei Energy News

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Παρακμή είναι να βγαίνουν "διανοούμενοι" και σούργελα να κοροϊδεύουν τον κόσμο

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το http://archaeopteryxgr.blogspot.gr http://topotami.gr/idisis/o-ramfos-athens-voice-ke-ta-erga-ape-stin-kriti/

Δεν ξέρω εάν η κυρία Βιτωράκη τρώει σούσι, ούτε εάν είναι τσιράκι της EDF, ή των ΑΠΕτεώνων  ή εάν είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία.  Μπορεί και να τα πιστεύει αυτά που λέει.

Αυτό που ξέρω είναι ότι λέει αρλούμπες.

1.  Καμία ΑΠΕ, με ή χωρίς αντλησιοταμίευση, πουθενά, απολογιστικά, μετρημένα, δεν έχει εξοικονομήσει CO2. Οπωσδήποτε όχι στην Γερμανία. Και ούτε από την μελέτη του York:

Nuclear and Gas Account for Most Carbon Displacement Since 1950
Erneuerbare Energien” führen zu höheren CO2-Emissionen – Einige Fakten.
Do alternative enrgy sources displace fossil fuels? (και, σε περίληψη, εδώ)

Και όλη η πρόσφατη ειδησεογραφία για το θέμα, από την Γερμανία (που έχω μαζέψει εδώ) επιβεβαιώνει ότι παρ' όλες τις ΑΠΕ και τις επίμονες προσπάθειες, η Γερμανία ηλεκτροδοτείται από κάρβουνο, κάρβουνο, κάρβουνο, και όχι από ΑΠΕ.  Η ονομαστική συμμετοχή των ΑΠΕ πάει βασικά χαμένη (ειδικά από αιολικά) και η αντλησιοταμίευση (σαν τα χωματουργικά της Κρήτης είναι αναποτελεσματική και πανάκριβη)

2.  Το μόνο που έχουν κάνει οι ΑΠΕ στην Γερμανία (και όχι μόνο στην Γερμανία) είναι να εκτινάξουν το κόστος της ηλεκτροπαραγωγής -- κάτι που ...χαροποιεί ιδιαίτερα την βιομηχανία και τους καταναλωτές.

3. Τα αιολικά, με ή χωρίς αντλησιοταμίευση,  δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή. Το λέει ο ΑΔΜΗΕ, το λέει η ΡΑΕ, και το λέει και εμπειρία στην Αγγλία και την Γερμανία.  Το αιολικό δυναμικό, όπως και το αστρικό δυναμικό, ή το αστρολογικό ή το πλανητικό δυναμικό, είναι (οικονομικά, ενεργειακά και περιβαλλοντικά) ατελέσφορα. Το μόνο που θα καταφέρουν τα "έργα" στην Κρήτη είναι να πουληθούν πολλά (Γερμανικά) αιολικά, να βγάλουν πολλές επιδοτήσεις η EDF (και όποιος άλλο τα λειτουργεί) και να κάνουν πολλά χωματουργικά οι εργοδότες του Ποταμιού και της Βιτωράκη. Άαα, και κανένα ποσοστό από την μεταπώληση των αδειών.  Η Κρήτη, δεν θα ηλεκτροδοτείται από αυτά τα πράγματα, αλλά από καλώδια, συμβατικούς σταθμούς κλπ. Εκτός εάν έχει ρεύμα μόνο όταν φυσάει ή έχει ήλιο (και όταν θα φυσάει και θα έχει και ήλιο θα απορρίπτει το ρεύμα από τις διασυνδέσεις από τις οποίες θα ηλεκτροδοτείται). Προσωπικά δεν με νοιάζει εάν κερδίζουν οι πολυεθνικές, αλλά με νοιάζει ότι θα καταστραφεί η Κρήτη για το τίποτα.

4. Το Κλίμα? Θα σώσουμε το Κλίμα με τα έργα στην Κρήτη? Οι ΑΠΕ, παγκοσμίως είναι ενεργειακά ασήμαντες. Δεν φαίνονται καν στα στατιστικά. Και ούτε που θα φανούν από την Κρήτη και άλλες 10.000 Κρήτες (απλά γιατί το τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα δεν μετράει και κάνει και ζημιά στην ηλεκτροδότηση).

5. Το Κλίμα?  Αφού οι ΑΠΕ δεν έχουν καταφέρει πουθενά να υποκαταστήσουν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή ή να εξοικονομήσουν πραγματικά καύσιμα, ή να μειώσουν το CO2, τι ακριβώς θα κάνουν στην Κρήτη??


6. Το Κλίμα?  Ποιό Κλίμα? Αυτό που αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια? Ή αυτό που μας έχει στην τέταρτη μεσοπαγετώδη των τελευταίων 400.000 ετών?  Ή αυτό που δεν ζεσταίνεται εδώ και 19 χρόνια?  Ή αυτό που ζεστάθηκε μετά τον μίνι παγετό του 18ου αιώνα? Ποιο Κλίμα απ' όλα? Ξέρει η κυρία Βιτωράκη ποια ήταν και πότε ζούσε η Πασιφάη;


Παρακμή, κυρία Βιτωράκη μου είναι να βγαίνουν διανοούμενοι ερζάτς, ημιμαθείς και σούργελα,  και να κοροϊδεύουν τον κόσμο για να κάνουν αρπαχτές αυτοί που τους ταϊζουν ή τους στηρίζουν.  Αυτή είναι η παρακμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News