Dei Energy News

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Μπίζνες στο Συνεταιρισμό της ΔΕΗ σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ
Αίσθηση προκαλεί η σιωπή της ΓΕΝΟΠ, ΑΒάθμιων Σωματείων και παρατάξεων για ένα τέτοιο σημαντικό ζήτημα. Αυτό καταδεικνύει τη συμφωνία τους αλλά και τη συμβολή τους αφού στη νέα ΣΣΕ η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ θέλει να περάσει κάτι παρόμοιο


Μεγάλες μπίζνες ανοίγουν τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ με τη σύναψη συμφωνιών με μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της υγείας.

Με βάση τα έντυπα που έχουν αποστείλει στα μέλη του Συνεταιρισμού, η συμφωνία είναι κλεισμένη με τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναγράφονται και θα παραδώσουν χιλιάδες μέλη ως πελάτες στα μονοπώλια και μάλιστα χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Έχοντας υπόψη ότι ο Συνεταιρισμός του προσωπικού της ΔΕΗ δεν ανάδειξε ποτέ το συνεταιριστικό πνεύμα της φτηνής και ποιοτικής παροχής ένδυσης και υπόδησης που κυρίως δραστηριοποιείτε. Αντιθέτως παρείχε ακριβά προϊόντα, ήταν μακριά από τους μικρούς βιοτέχνες της περιοχής μας και αποτελούσε πεδίο κακοδιαχείρισης μεγάλων οικονομικών ελλειμμάτων και σκανδάλων.

Αφού λοιπόνεκπλήρωσετον στόχο του, τώρα θέλει να παίξει το ρόλο του λαγού, εισάγοντας την ιδιωτική ασφάλιση που σαφώς θα γίνει σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης που ποτέ δεν πίστεψαν. Αποτελεί χτύπημα στην εναπομείναντα κοινωνική ασφάλιση και είναι ενάντια στους λόγους ύπαρξης του και τον μετατρέπει στην ουσία σε ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΕ.

Συνάδελφοι – σες

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να πιστέψει ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΠΑΧΙΑ. Ακόμη και οι όποιοι ευνοϊκοί όροι εάν υπάρχουν είναι μέχρι να εκτοπιστεί πλήρως η κοινωνική ασφάλιση και
να παίξουν ως μονοπώλιο στον κλάδο.

Την περίοδο λοιπόν που ξανά ανοίγει το Ασφαλιστικό με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να δώσει νέο χτύπημα στις συντάξεις, στα όρια ηλικίας και στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και πρόληψης, έρχεται η συνδικαλιστική ηγεσία ΠΑΣΚΕΔΑΚΕΣΑΔ να βάλει πλάτη για μια φορά ακόμη για να περάσει την κυβερνητική πολιτική.

Συνάδελφοι – σες

Για τους παραπάνω λόγους η Αγωνιστική Συνεργασία αποχώρησε πριν από 5 χρόνια και έπαψε να συμμετέχει σαυτόν τον οικονομικό οργανισμό που δεν έχει καμία σχέση με τις αξίες και τις ιδέες του συνεταιριστικού κινήματος.

Αίσθηση προκαλεί η σιωπή της ΓΕΝΟΠ, ΑΒάθμιων Σωματείων και παρατάξεων για ένα τέτοιο σημαντικό ζήτημα. Αυτό καταδεικνύει τη συμφωνία τους αλλά και τη συμβολή τους αφού στη νέα ΣΣΕ η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ θέλει να περάσει κάτι παρόμοιο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην συμμετέχουν σαυτό το κατασκεύασμα που προωθεί η ξεπουλημένη συνδικαλιστική πλειοψηφία των ΠΑΣΚΕΔΑΚΕΣΑΔ στον Συνεταιρισμό της ΔΕΗ και να παλέψουν για πλήρη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.Υστερόγραφο: Υπενθυμίζουμε ότι η ΔΕΗΔΕΔΔΗΕ - ΑΔΜΗΕ δεν έχει δικαίωμα να παρακρατήσει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό χωρίς την ενυπόγραφη συγκατάθεση του εργαζομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News