Dei Energy News

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Oι ΗΠΑ καλούν την Ευρώπη να Ενισχύσει την Ενεργειακή της Ανεξαρτησία Έναντι της Ρωσίας



O αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προέτρεψε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύσει καλύτερα την ενεργειακή της ασφάλεια καταγγέλλοντας την συνήθεια της Ρωσίας να προσφεύγει στο όπλο της ενέργειας κυρίως λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

Η Ευρώπη πρέπει να «διασφαλίσει τη διαφοροποίηση» των ενεργειακών της πηγών, κυρίως σε ότι αφορά το φυσικό αέριο και πετρέλαιο από τη Ρωσία, δήλωσε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον του Ατλαντικού Συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη.

Η ουκρανική κρίση επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά «τη συνήθεια

της Ρωσίας να χρησιμοποιεί τον ενεργειακό εφοδιασμό ως ένα πολιτικό όπλο εναντίον των γειτόνων της» κατήγγειλε ο ίδιος.

«Αυτό συνιστά ένα τεράστιο στρατηγικό πρόβλημα» τόνισε.

«Είναι καιρός να αντιδράσουμε» επέμεινε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος.

Η Μόσχα «θα παραμείνει και πρέπει να παραμείνει» ένας σημαντικός προμηθευτής ενέργειας στην Ευρώπη, συνέχισε ο Μπάιντεν.

«Η Ρωσία μπορεί να είναι ένας παράγοντας αλλά πρέπει να σέβεται τους κανόνες και να μην παίζει με αυτούς» επισήμανε.

Επιπλέον ο Τζο Μπάιντεν, χαιρέτισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης του Ιράκ και της ημιαυτόνομης περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν σχετικά με τη διαχείριση των εξαγωγών πετρελαίου.

«Με ενθάρρυνε το γεγονός της πρόσφατης σύναψης της ενδιάμεσης συμφωνίας μεταξύ της Βαγδάτης και του Αρμπίλ για τη διαχείριση των εξαγωγών και τον καταμερισμό των εσόδων» είπε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέδριο που διοργάνωσε το Ατλαντικό Συμβούλιο για την ενέργεια και την οικονομία στην Κωνσταντινούπολη σήμερα. 


 http://www.energia.gr/article.asp?art_id=87777

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News