Dei Energy News

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Η επιστολή που συνδέει τον Μπαλτάκο με τις Energa και Hellas Power

Γιώργος Μπουρδαράς: Διαψεύδεται καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για την Energa

 Πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίτευξη εξωδικαστικού συμβιβασμού
για το σκάνδαλο των δύο ιδιωτικών ενεργειακών εταιρειώνω Energa και Hellas Power, φαίνεται να έχει ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, σύμφωνα με επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου, που κατατέθηκε σήμερα στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο.
Στην προσκομιθείσα επιστολή του κ. Πετράκου περιγράφεται
συνάντηση του κ. Αντωνόπουλου και του Αρ. Φλώρου, στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014, προκειμένου να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός για το σκάνδαλο με τις Energa και Hellas Power, η οποία έγινε «κατόπιν παρακλήσεως» του πρ. Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ, ο Αρ. Φλώρος ζήτησε εξωδικαστικό συμβιβασμό και όταν ο Γ. Αντωνόπουλος αρνήθηκε, «εξεμάνη, μου δήλωσε ότι αυτά δεν μπορεί να γίνουν, και ότι η επιμονή μου στη λύση αυτή γίνεται, επειδή θέλω να τον δω να καταδικάζεται και να φυλακίζεται και αποχώρησε σε έξαλλη κατάσταση». Ισχυρίζεται μάλιστα πως ο Αρ. Φλώρος δηλώνει ότι «εκείνοι που συνέβαλαν στην «καταστροφή», όπως ο ίδιος θεωρεί της ζωής του, στους οποίους συμπεριλαμβάνει και εμένα και μάλιστα ως πρώτον στη σειρά, θα έχουν ανάλογη μεταχείριση και τύχη».

http://www.energypress.gr/news/reuma/




Το πρόσωπο του πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκου στόχευσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια νέα καταγγελία βουλευτή του η οποία ωστόσο λίγες ώρες αργότερα έτυχε διάψευσης. Ηταν ο κ. Θαν. Πετράκος, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που σε συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας είπε πως γνωρίζει την ύπαρξη επιστολής δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) μέσω της οποίας καταγγέλλονται ασφυκτικές πιέσεις από τον κ. Μπαλτάκο, που στόχο είχαν την επίτευξη εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ των εταιρειών ενέργειας HELLAS POWER και Energa, από τη μια, και του ΛΑΓΗΕ, από την άλλη. «Πιέστηκε από τον συνήγορο των εταιρειών κ. Μπαλτάκο για να γίνει συνάντηση και για εξωδικαστικό συμβιβασμό υπό τη διαιτησία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας», είπε ο κ. Πετράκος, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο εν λόγω δικηγόρος δέχθηκε πυροβολισμό στις 3 Νοεμβρίου.
Παρών στη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της ΡΑΕ Ν. Βασιλάκος, είπε ότι η Αρχή της οποίας προΐσταται δεν έχει γνώση μιας τέτοιας επιστολής, για να συμπληρώσει: «Ούτε ξέραμε τι έκανε ο κ. Μπαλτάκος ούτε μας αφορά». Τόνισε ότι η ΡΑΕ έκανε ό,τι μπορούσε, συνεργαζόμενη με τις αρμόδιες αρχές για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και επιβάλλοντας πρόστιμα εκατομμυρίων, τα οποία οι εταιρείες πολέμησαν δικαστικά επί μακρόν. «Τελικά δικαιωθήκαμε το 2014», πρόσθεσε.
«Ουδέποτε με πίεσε ο κ. Μπαλτάκος» σημείωνε, πάντως, ύστερα από λίγη ώρα σε σειρά παρεμβάσεών του ο κ. Αντωνόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και τα λεγόμενα του κ. Αντωνόπουλου, η μόνη εμπλοκή του πρώην γ.γ. της κυβέρνησης αφορούσε την επαφή του συνηγόρου της εταιρείας κ. Γ. Δημητρακόπουλου (με τον οποίο ο κ. Μπαλτάκος διατηρεί μακρά φιλική σχέση) με τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ, κατόπιν αιτήματος του πρώτου, ώστε να αναζητηθεί συμβιβαστική λύση επί της αστικής διαφοράς. Εντέλει, τέτοια λύση ουδέποτε επιτεύχθηκε.
(Καθημερινή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News