Dei Energy News

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Συναντήσεις Γιαρέντη στην Κρήτη για το υποθαλάσσιο καλώδιο

Με τη συμμετοχή του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ κ. Γιάννη Γιαρέντη πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 στην Περιφέρεια Κρήτης ευρεία σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες και τη Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου για το ζήτημα  της προτεινόμενης προσαιγιάλωσης  του υποθαλάσσιου καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα.
Ο κ. Γιαρέντης αφού άκουσε με πολύ προσοχή τις απόψεις των φορέων, δεσμεύτηκε να εξετάσει σοβαρά την κοινή πρόταση της
Περιφέρειας – Δήμου Μαλεβυζίου για την προσαιγιάλωση του καλωδίου στην θέση Κορακιά.
Ο Πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης τόνισε πως,  «ΑΔΜΗΕ θα εξετάσει σοβαρά την πρόταση των φορέων της Κρήτης, της Περιφέρειας και του Δήμου Μαλεβυζίου για την προσαιγιάλωση του καλωδίου στη θέση Κορακιά και πολύ σύντομα θα δοθούν τεκμηριωμένες τεχνικά απαντήσεις. Πρόκειται για έργο που αποτελεί ορόσημο ως προς την ενεργειακή αυτονομία και επάρκεια της Κρήτης και παράλληλα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του νησιού, αλλά και της Ελληνικής οικονομίας».
Ο κ. Γιαρέντης, πρόσθεσε ακόμα πως, «με τους αρμόδιους φορείς συζητήσαμε επίσης και το θέμα της προσαιγιάλωσης του καλωδίου Euroasia Interconnector που θα συνδέει το Ισραήλ με την Ελλάδα και την Ευρώπη, καθιστώντας την Κρήτη ενεργειακό κόμβο, όχι μόνο της χώρας, αλλά και της Γηραιάς Ηπείρου».

 http://www.energypress.gr/news/reuma/Synanthseis-Giarenth-sthn-Krhth-gia-to-ypothalassio-kalwdio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News