Dei Energy News

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Αποζημίωση από τη ΔΕΗ για καταστροφή συσκευών από διακοπή. Και μάλιστα σε κληρονόμους πελάτη της

Αποζημίωση 300 ευρώ έλαβαν μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη οι δικαιούχοι κληρονόμοι πελάτη της ΔΕΗ για την καταστροφή οικιακών συσκευών τους, εξαιτίας μη προγραμματισμένης διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.
 
Η σύζυγος και η κόρη του δικαιούχου που στο μεταξύ είχε πεθάνει, προσκόμισαν τα σχετικά δικαιολογητικά στη ΔΕΗ που από την πλευρά της έθεσε ως αναγκαία προϋπόθεση για να προωθήσει το αίτημα, να ορισθεί μία από τις δύο γυναίκες ως δικαιούχος της. παροχής.
 
Καθώς όμως το κόστος για μια τέτοια μεταβολή υπερέβαινε το απαιτητό ποσό οι δύο γυναίκες ζήτησαν να μετατεθεί χρονικά η διαδικασία και να υποβάλλουν ό,τι δικαιολογητικό χρειαζόταν για να διασφαλιστεί η ΔΕΗ από την καταβολή αποζημίωσης σε μη δικαιούχο.
 
Ο Συνήγορος του Πολίτη έκρινε εύλογο το αίτημα και η ΔΕΗ ΑΕ και προώθησε το θέμα στον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Στη συνέχεια εκδόθηκε η απόφαση για την καταβολή ποσού 300 ευρώ ως αποζημίωση.  
 
Με την απόφαση αυτή, δημιουργείται μια βάση για συμβιβαστική επίλυση παρόμοιων περιπτώσεων χωρίς δικαστική διαμάχη.
 
Παράλληλα, ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε από τη ΔΕΗ να μειωθεί το υψηλό κόστος για τη μεταβολή δικαιούχου παροχής ρεύματος, καθώς υπάρχουν λιγότερο δαπανηρές και ευκολότερες διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News