Dei Energy News

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Στο πλευρό των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών βρέθηκαν για μία ακόμη φορά οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με πολυμελές κλιμάκιο αποτελούμενο από τον γενικό γραμματέα Γιάννη Μοίρα, τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Θανάση Μπέλτσο, τη γραμματέα Γυναικών Δέσποινα Χαλκίδη, τις αναπληρώτριες γραμματείς Γυναικών Ευαγγελία Γεωργούλα και Αργυρώ Χατζηπαναγιώτου, τον γραμματέα Κινητοποίησης Γιώργο Ιωαννίδη, μέλη της γραμματείας Γυναικών και μέλη από..
συντονιστικές επιτροπές του Κινήματος από δήμους του Λεκανοπεδίου Αττικής. Οι απολυμένες καθαρίστριες κλήθηκαν στη ΓΑΔΑ να δώσουν ανωμοτί κατάθεση για κατηγορίες που απονέμει η αστυνομία σε βάρος τους για ένα πρόσφατο επεισόδιο έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο οποίο ωστόσο ήταν εκείνες τα θύματα αφού ξυλοκοπήθηκαν άγρια από άνδρες των ΜΑΤ.
 
Απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση, ο γενικός γραμματέας του Κινήματος Γιάννης Μοίρας δήλωσε τα εξής:
 
«Η κυβέρνηση της βίας και της αυθαιρεσίας πήγε να αρχίσει τις εκκαθαρίσεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα από τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, πιστεύοντας πως αποτελούν αδύναμο κρίκο. Χάλασε όμως το σχέδιό της, από την γενναία τους αντίσταση που διαρκεί ένα χρόνο και αποτελεί παράδειγμα αγώνα για όλους τους εργαζομένους και τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση δείχνει τέτοιο εκδικητικό μένος απέναντι σε αυτές τις γυναίκες, δίνοντας εντολές για τον άγριο ξυλοδαρμό τους αρχικά και την προσαγωγή τους ωσάν να ήταν εκείνες οι θύτες και όχι τα αθώα θύματα διάπραξης αγριοτήτων στη συνέχεια. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αγωνιζόμαστε να επιστρέψουν οι καθαρίστριες στις θέσεις εργασίας από τις οποίες απολύθηκαν και προειδοποιούμε την κυβέρνηση μην προχωρήσει βήμα παραπέρα να ασκήσει εναντίον τους δίωξη ασκώντας καθεστωτικές τακτικές».
 
Τέλος, η Γραμματεία Γυναικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επέδωσε στις απολυμένες καθαρίστριες ψήφισμα στήριξης το οποίο και επισυνάπτουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News