Dei Energy News

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

«ΕΝΩΣΗ»: Συνάντηση με τη Διευθύντρια της ΔΥΑΕ για το θέμα του ωραρίου των εργαζομένων στα Ορυχεία

enosiΗ κατάσταση που επικρατεί στα Ορυχεία, με την  μεγάλη έλλειψη προσωπικού και την πίεση που ασκείτε στους εργαζόμενους  για να ανταποκριθούνε στα καθήκοντα τους,  έχει  μεγάλες  επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική τους Υγεία.
Το Προεδρείο του Σωματείου, είχε μία σειρά επαφών με γιατρούς εργασίας και γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, όπου τους ζητήσαμε να μας ενημερώσουν για τις επιπτώσεις που έχουν  οι  εργαζόμενοι στην υγεία τους, σύμφωνα με το.. κυλιόμενο πρόγραμμα που εφαρμόζετε , στις φυλακές της βάρδιας  δηλαδή: επτά ημέρες πρωί, επτά ημέρες απόγευμα και  επτά ημέρες νύχτα.
Η θέση των γιατρών είναι ότι, αυτό το πρόγραμμα είναι επίπονο με συνέπεια να καταπονείτε ο οργανισμός έχοντας βλαπτικές συνέπειες στην υγεία των εργαζομένων.
Το προεδρείο της ΕΝΩΣΗΣ,  είχε συνάντηση με την Διευθύντρια της ΔΥΑΕ κυρία Τολάκη, ( η άποψη της ήταν θετική)   όπου εκεί τέθηκε το θέμα  του ωραρίου των εργαζομένων στα Ορυχεία, προτείνοντας παράλληλα  να γίνει και μια Ημερίδα στην περιοχή του ΛΚΔΜ με την συμμετοχή ΙΑΤΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και άλλων ιατρών όλων των ειδικοτήτων,   για να ενημερωθούνε όλοι οι εργαζόμενοι για τα υπέρ και τα κατά και όλοι μαζί να συναποφασίσουμε, εάν χρειάζεται κάποια αλλαγή ή όχι  στο πρόγραμμα της βάρδιας για την υγεία μας  και μόνο.
Πρέπει να τονίσουμε ότι ήδη εφαρμόζετε   κυλιόμενο πρόγραμμα τρία – δύο – δύο (3-2-2) στους συναδέλφους φύλακες εδώ και αρκετά χρόνια στο ΛΚΔΜ  και σε συζήτηση που είχαμε  μαζί τους,  η απάντηση είναι, ότι είναι πολύ ξεκούραστο, κοινωνικό  και λειτουργικό, χωρίς ο οργανισμός να   καταπονείτε  και χωρίς να έχει κανένα αρνητικό και οικονομικό κόστος.
Επίσης το πρόγραμμα αυτό καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των Ορυχείων χωρίς  κανένα πρόβλημα στην υπηρεσία.
Περισσότερα θα ειπωθούν στο διάλογο που θα κάνουμε όλοι μαζί. 
Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ» καλεί όλους τους εργαζόμενους των Ορυχείων που δουλεύουν βάρδια την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης για να ενημερωθούνε και όλοι μαζί να συναποφασίσουμε πιο πρόγραμμα μπορεί να  είναι το καλύτερο για την υγεία των εργαζομένων.
Πρέπει να τονίσουμε ότι θα γίνουν και ενημερώσεις και στα άλλα Εργατικά Κέντρα και στους χώρους εργασίας, σε όλα τα Ορυχεία και σε όλες τις βάρδιες.    
Παράλληλα θα γίνει και η ΗΜΕΡΙΔΑ με την συμμετοχή της ιεραρχίας ΔΥΑΕ, την γενική Διεύθυνση Ορυχείων, των Διευθυντών των Ορυχείων, Ιατρών εργασίας και με τη συμμετοχή των εργαζομένων.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
                                                                          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                   ΕΝΩΣΗ
 
 

ΣΑΔ-ΔΑΣΚ-ΑΚΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Καλούνται τα μέλη, οι φίλοι της ΣΑΔ-ΔΑΣΚ-ΑΚΕ και όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας την Πέμπτη 4.9.2014 και ώρα 6:00 το απόγευμα, όπου θα συζητηθούν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές εξελίξεις.
Στη συγκέντρωση θα παραστεί το μέλος της Ε.Ε. της Γ.Σ.Ε.Ε. κ. Θάνος Βασιλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News