Dei Energy News

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα Ταμείο, μία σύνταξη για όλους τους Έλληνες

Ένα Ταμείο, μία σύνταξη για όλους τους Έλληνες
Πρόκειται για το Ενιαίο Εθνικό Ασφαλιστικό Ταμείο για τους συνολικά 11,5 εκατ. άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους και συνταξιούχους.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», οι αλλαγές θα αρχίσουν να..
ισχύουν από το 2017. Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων απ' όπου ουσιαστικά θα δίδονται όλες οι συντάξεις, αλλά και τη δημιουργία ενός ενιαίου μηχανισμού είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και των φορολογικών εσόδων.
Το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί ηλεκτρονικά όλες τις αλλαγές και τις εξελίξεις στον εργασιακό βίο των απασχολούμενων και με βάση αυτά τα στοιχεία θα αποδίδει τη σύνταξη.
Από ένα Ενιαίο Κέντρο Απονομής Συντάξεων θα δίδονται όλες οι συντάξεις
Πρώτο βήμα θα είναι η ενοποίηση του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα απασχολούμενων, δηλαδή γιατρών, μηχανικών, δικηγόρων με τον ΟΑΕΕ.
Παράλληλα θα υπάρξει ένταξη στο ΙΚΑ του νέου Ταμείου που θα προκύψει από την ενοποίηση ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ και θα ισχύσει νέο θεσμικό πλαίσιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Στη συνέχεια θα υπάρξει αναδιοργάνωση του ΟΓΑ και τέλος θα έρθει το Ταμείο όλων που θα ονομαστεί ΕΕΑΤ, δηλαδή Ενιαίο Εθνικό Ασφαλιστικό Ταμείο.
Αυτό το Ταμείο θα είναι υπεύθυνο για την είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών εσόδων, ενώ από αυτό θα καθορίζονται και οι συντάξεις ανάλογα με τον ασφαλιστικό βίο του καθένα.
Στο Ταμείο θα ενταχθούν εκτός από τους 5.9720.000 ενεργούς ασφαλισμένους και τους 2.657.000 συνταξιούχους και τα 2.882.000 προστατευόμενα μέλη τους.

www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News