Dei Energy News

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία δεν είναι αντικείμενο που υπόκειται στη ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΧΕΡΕΙΑ του εργοδότη

Ε.Π.Α.Δ - ETE/ΔΕΗ
ΑΝΕΥΘΥΝΟ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.
Το πρόσφατο περιστατικό με πρωταγωνιστή τoν Περιφερειακό Διευθυντή ΔΠΑ κ. Πατερώνη, οι απροσχημάτιστες παραινέσεις του προς εκπρόσωπους των εργαζομένων για ωμή παραβίαση των μέτρων ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ και η αναιτιολόγητη  επίθεση του σε βάρος του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΔΕ/ΕΤΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, είναι η κορυφή του παγόβουνου στον αντεργατικό πόλεμο που διεξάγει η Διοίκηση του
ΔΕΔΔΗΕ,  σε βάρος των τεχνικών.

Προφανώς κάποιοι ΑΝΕΥΘΥΝΟ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ δεν εννοούν να καταλάβουν το μέγεθος της ευθύνης που συνεπάγεται η δραστηριοποίηση τους στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας του ΔΕΔΔΗΕ. Α.Ε.

Επί του συγκεκριμένου θέματος και προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη έχουμε χρέος να επισημάνουμε, τα εξής :

Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία δεν είναι αντικείμενο που υπόκειται στη ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΧΕΡΕΙΑ του εργοδότη. Απεναντίας, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας έχουν νομοθετική κατοχύρωση, η πιστή εφαρμογή τους αποτελεί καθήκον και ευθύνη της εκάστοτε Διοίκησης και  η όποια παρέκκλιση από το γράμμα του Νόμου, επισείει βαρύτατες ποινικές ευθύνες στους παραβάτες.

Παράλληλα θα μας επιτραπεί να επισημάνουμε, ότι για τη τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει η μονάδες της Περιφέρειας, βλέπε :
·        υποστελέχωση σε εργατοτεχνικό και διοικητικό προσωπικό,
·        ελλιπή επάνδρωση συνεργείων βαρδιών και υπηρεσιών,  
·        συστηματική καταστρατήγηση ειδικοτήτων,


·        εργολαβοποίηση των πάντων,
 ·        “στέγαση εργολάβων” στα κτιριακά συγκροτήματα των περιοχών, με συνέπεια να συμπεριφέρονται  ως “κράτος, εν κράτη”,  
ο κ. Πατερώνης και οι συν αυτώ δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Αντιθέτως, φέρουν τεράστια ευθύνη, αν συνυπολογίσει κανείς την πολυετή τους παρουσία στο τιμόνι της μεγαλύτερης Περιφέρειας της Χώρας.

Επιπρόσθετα, απευθυνόμενοι σε κάθε υπηρεσιακό παράγοντα που αδυνατεί να αντιληφθεί τα αυτονόητα, επιβάλλεται να τονίσουμε ότι :
·        Η μάχη για την εξυπηρέτηση του καταναλωτή δεν δίνεται  στην ασφάλεια των  γραφείων της Διοίκησης. Δίνεται στην ύπαιθρο, υπό δυσμενείς και αντίξοες καιρικές συνθήκες, με πολύ μόχθο και  κίνδυνο της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων.
·        Να τονίσουμε ακόμη ότι οι τεχνικοί της ΔΕΔΔΗΕ δεν έχουν ανάγκη από παραινέσεις και πιστοποιητικά εργασιακής κουλτούρας. Ανάγκη τα  έχουν εκείνοι που οδήγησαν και συνεχίζουν να  οδηγούν την ΔΕΔΔΗΕ στο τέλμα.
·        Να τονίσουμε επίσης ότι η αυθαιρεσία και το απόλυτο Διευθυντικό Δικαίωμα, μέσα από τους πολυετής και επίπονους αγώνες των εργαζόμενων και του συνδικαλιστικού κινήματος έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί ...!!!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ : Είναι προφανές ότι σε άλλες εποχές, με μια ισχυρή, μαζική, ταξική ΕΤΕ/ΔΕΗ, ο κ. Πατερώνης δεν θα τολμούσε να ασκεί απροκάλυπτα πιέσεις για κατάφορη παραβίαση των μέτρων ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ και να καταφέρεται σε βάρος εκπροσώπων των εργαζομένων.

Σήμερα τόλμα, καθώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι  οι δυνάμεις της συναλλαγής και του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού που βρίσκονται στο τιμόνι της  ΕΤΕ/ΔΕΗ, πάρα τις οποίες υποκριτικές κορόνες και τις ανέξοδες αντιπαραθέσεις, με τη σιωπή, την αδράνεια και την αφλογιστία που τις διακρίνει, υποθάλπουν και ενθαρρύνουν το απόλυτο Διευθυντικό Δικαίωμα και την αυθαιρεσία.

Η κατάχρηση εξουσίας, η διαρκής υποχώρηση των εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, σε συνδυασμό με το βαθύ τέλμα που βρίσκεται το μεγαλύτερο Πρωτοβάθμιο συνδικάτο της χώρας, είναι η πλέον αξιόπιστη απόδειξη, ότι ο συνδικαλισμός της συνδιαλλαγής, της ανάθεσης και της υποταγής είναι μακριά από τις ανησυχίες, τα πραγματικά προβλήματα και τις αναζητήσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζόμενων.

Ρόλος της ΕΤΕ/ΔΕΗ και κάθε ταξικού συνδικάτου που σέβεται τα μέλη του, δεν είναι να συνωστίζεται στο προθάλαμο και τα γραφεία της Διοίκησης, για δημοσιές σχέσεις, ρουσφέτια και παντός είδους χορηγίες. 

Καλούμε επιτέλους την ηγεσία της ΕΤΕ/ΔΕΗ αντί να παριστάνει τον ΠΟΝΤΙΟ ΠΙΛΑΤΟ και να υποθάλπει την Διοικητική αυθαιρεσία, να αρθεί στο ύψος τον περιστάσεων, να καταγγείλει άμεσα και χωρίς περιστροφές το συγκεκριμένο περιστατικό, να θωρακίσει τα μέλη και το στελεχιακό της δυναμικό και να προτάξει τα δίκαια αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων..

Τέλος, γνωστοποιούμε προς κάθε αρμοδία αρχή ότι η εμμονή σε πρακτικές αυθαιρεσίας, απ’  όπου κι αν προέρχεται, θα λάβει από τους εργαζόμενους την απάντηση που της αρμόζει..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News