Dei Energy News

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δυτικής Μακεδονίας: Απάντηση στην Αγωνιστική συνεργασία-ΠΑΜΕ

Στην ανακοίνωσή μας για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ επιχειρήσαμε μια πολύ κόσμια και συντροφική κριτική στη θέση της Αγωνιστικής Συνεργασίας και του ΠΑΜΕ για επιχειρησιακά Συνδικάτα σε ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΗΕ. Η απάντηση του ΠΑΜΕ – Αγωνιστικής Συνεργασίας, που μπερδεύει το ρόλο της και απαντά εκ μέρους όλων (παράταξη, μέτωπο, Συνδικάτο, κόμμα) αντί να απαντήσει πολιτικά (όπως από μας διατυπώθηκε στην ανακοίνωση) για την αλλαγή της θέσης της στα οργανωτικά του Συνδικαλιστικού Κινήματος της ΔΕΗ, πετάει προπέτασμα καπνού και προσπαθεί να καλύψει τις επικίνδυνες πολιτικές  ακροβασίες της. Δε θα τους ακολουθήσουμε στο ύφος, αλλά θα απαντήσουμε πολιτικά:
1.  Είναι μέγιστη συκοφαντία ότι δώσαμε διαπιστευτήρια στον Τσίπρα. Είναι αλήθεια ότι συναντηθήκαμε μετεκλογικά μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και συζητήσαμε πολιτικά βάζοντας στο τραπέζι τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που απέκλειε κυβερνητική συνεργασία αλλά πρότεινε συνεργασία στο κίνημα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.
Είναι θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ η απόρριψη της αριστερής κυβερνητικής συνεργασίας. Καλά θα κάνει το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθούν στην πρότασή μας για συνεργασία στο κίνημα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή, με το ελάχιστο πολιτικό πλαίσιο των πέντε σημείων (Διαγραφή μονομερώς του χρέους-έξοδος από ΕΕ και Ευρώ-Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και όλων των βασικών τομέων της οικονομίας, αύξηση μισθών και συντάξεων κλπ), αντί να επιλέγουν την πολιτική απομόνωση οι μεν και τις επισκέψεις στο Πατριαρχείο οι δε.
2.  Ήταν και παραμένει θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (που απευθυνόταν σε όλες τις Κομουνιστικές και αριστερές οργανώσεις αλλά πρωτίστως στις δυνάμεις του κινήματος) η κοινή δράση με βάση ένα πρόγραμμα που θα απαντάει άμεσα στα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού και θα κινείται σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση! Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ δε δέχτηκε καν να συναντηθεί και να συζητήσει ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ ούτε με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ούτε με κάποια άλλη αριστερή δύναμη, γιατί κατά το ΚΚΕ «είναι όλοι οπορτουνιστές»!  Βεβαίως συναντήθηκε αρκετές φορές με τα κόμματα του πάλαι ποτέ δικομματισμού, τον Παπούλια, τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος και άλλες «επαναστατικές δυνάμεις» για να μην πάμε στο κοντινό παρελθόν όπου έφτιαχνε κυβερνήσεις συνεργασίας με την αστική τάξη, τον Κύρκο, τον Μητσοτάκη και τον Ανδρέα Παπανδρέου.
3.  Ελπίζουμε στο μέλλον σε εποικοδομητική κριτική ή και δημιουργική αντιπαράθεση επί ζητημάτων που κυριολεκτικά «καίνε» και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, όπως το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, (και εδώ είναι ζήτημα η έμμεση αποδοχή της ιδιωτικοποίησης μέσω ίδρυσης σωματείων επιχειρησιακών σε ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΗΕ). Λεπτομερέστερα επί των ζητημάτων που τίθενται στο χώρο της Ενέργειας, θα τοποθετηθούν τα συνδικάτα στα οποία συμμετέχουν και οι δικές μας δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News