Dei Energy News

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Σ.Ε.Ε.ΕΝ:Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να κάνουν δική τους υπόθεση την πώληση του ΑΔΜΗΕ



Το Δ.Σ του Σ.Ε.Ε.ΕΝ παίρνοντας υπόψη την μετάθεση
της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την πώληση του ΑΔΜΗΕ στην ολομέλεια της Βουλής, συνεδρίασε ώστε να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα και να επανακαθορίσει τον προγραμματισμό του.
Βασικό στοιχείο που προκύπτει από τις εξελίξεις είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η συγκυβέρνηση της Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ στην άμεση προώθηση του νομοσχεδίου για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων που δρουν στο κλάδο της Ενέργειας. Οι ανταγωνισμοί μεταξύ των μονοπωλίων για την μοιρασιά της πίτας, η προσπάθεια εξασφάλισης της μέγιστης κερδοφορίας για τους επενδυτές, νομικά κωλύματα με το ασφαλιστικό των εργαζομένων οδηγεί σε καθυστερήσεις. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν και προγραμματίζουν σωματεία και φορείς συνέβαλαν στην πίεση.
Το ζήτημα είναι το εργατικό – λαϊκό κίνημα να αξιοποιήσει αυτήν την καθυστέρηση, να μην εφησυχάσει, να οργανώσει καλύτερα τον αγώνα του.   Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να κάνουν δική τους υπόθεση την πώληση του ΑΔΜΗΕ μιας και αποτελεί την έναρξη της περεταίρω ιδιωτικοποίησης της Ενέργειας , με την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» και στη συνέχεια ενός 17% της υπόλοιπης, γεγονός που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την στάση των εργοδοτικών- κυβερνητικών συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΑΔ που ψήφισαν και στήριξαν την οδηγία της Ε.Ε για το διαχωρισμό ώστε να γίνει πιο εύκολα η πώληση, διέγραψαν από το Σπάρτακο τα μέλη τους από τον ΑΔΜΗΕ κ.α. Να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων «αντιμνημονιακών» που τα προηγούμενα χρόνια συντάχτηκαν με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ στο συνδικαλιστικό κίνημα στο ζήτημα της μετοχοποίηση της ΔΕΗ, τη διάλυση του ασφαλιστικού και τον διαχωρισμό της ΔΕΗ. Συμφώνησαν και συμφωνούν με την Ε.Ε και της οδηγίες της, από το 1992 με την συνθήκη του Μάαστριχτ που άνοιξε το δρόμο για την απελευθέρωση. Όλοι αυτοί μαζί με τους εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση που συνέβαλαν στην προώθηση αυτής της πολιτικής μέσα από δίκτυα ενεργειακών δήμων και σύμφωνα συνύπαρξης με τη ΔΕΗ, τώρα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για την πώληση του ΑΔΜΗΕ.
Μόνος δρόμος για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι η συμπόρευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΣΕΕΕΝ.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα το Δ.Σ αποφάσισε τον παρακάτω σχέδιο δράσης. :
Þ           Συνέχιση των περιοδειών και συγκεντρώσεων σε ΑΗΣ και ορυχεία για την ενημέρωση και οργάνωση των εργαζομένων.
Þ           Την Πέμπτη 23/1/2014 στις 12:00π.μ συγκέντρωση στην πύλη του ΚΥΤ Καρδιάς (ΑΔΜΗΕ).
Þ           Παρασκευή 24/1/2014 στις 12:00π.μ Συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.
Þ           Την Τρίτη 28/1/2014 στις 19:00μ.μ πλατιά σύσκεψη φορέων και πολιτών στο πρώην κοινοτικό κατάστημα Ποντοκώμης.
Þ           Την μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου: Απεργία και συγκέντρωση το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας.
Þ           Την μέρα ψήφισης : Απεργία, περιφρούρηση στη πύλη του ΚΥΤ Καρδιάς και συγκέντρωση στη Κοζάνη.  

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ,ΤΑΞΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News