Dei Energy News

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ασφαλιστήριο συμβόλαιο «μαμούθ» 8 εκατ ευρώ για υπηρεσίες υγείας από την ΔΕΗ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το http://asfalisinet.gr/

Την ασφαλιστική κάλυψη των παρεχόμενων υπηρεσιών
πρωτοβάθμιας υγείας από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες αναζητά η ΔΕΗ για στο προσωπικό της, που σήμερα καλύπτουν τα πολυϊατρεία της επιχείρησης.
Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» η διοίκηση της ΔΕΗ είχε προσκαλέσει ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες ζητώντας να λειτουργήσουν ως «ενδιάμεσοι» για την επίτευξη συμφωνίας με ιδιωτικά ιατρικά κέντρα. Με απόφαση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης, Αρθούρου Ζερβού, στα μέσα Δεκεμβρίου συγκροτήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, με αντικείμενο την παραλαβή συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη συμπληρωματική ασφάλιση προσωπικού.
Όπως δε αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ ή σύναψη ενός τέτοιου ασφαλιστήριου συμβολαίου με μία ή και περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες, που στην ουσία μέσω του ασφαλιστηρίου θα λειτουργήσουν ως μεσάζοντες για συμβάσεις με ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, θα στοιχίσει γύρω στα 8 εκετ ευρώ ( Από 4 εκατ ευρώ για κάθε φορέα ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ )
Μάλιστα στις προθέσεις της επιχείρησης αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας είναι το κόστος της ασφάλισης να επιμερισθεί και στους εργαζόμενους με πρόσθετη εισφορά ύψους 40 έως 50 ευρώ.
Ωστόσο είναι άγνωστο αν οι εργαζόμενοι δεχθούν την επιβάρυνση αυτή, καθώς βάσει του νόμου 3850/2010, οι σχετικές δαπάνες για την υγεία του προσωπικού της ΔΕΗ δεν συνεπάγονται, σε καμία περίπτωση, την οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ είναι από τις μεγαλύτερες σε προσωπικό εταιρίες στην Ελλάδα, ενώ όπως αναφέρει και το δημοσίευμα λόγω των ειδικών συνθηκών εργασίας του προσωπικού της λειτουργεί πολυϊατρεία στα οποία απασχολούνται 350 εργαζόμενοι ( γιατροί , νοσηλευτές κλπ) και εξειδικευμένο προσωπικό , οι οποίοι εκφράζουν τους φόβους τους για το μέλλον της απασχόλησης τους.

 
Σημείωση: Ο Δαίμων του internet μετέτρεψε τα εκατ σε δισ. στην αρχική ανάρτηση .Ζητούμε την κατανόηση σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News