Dei Energy News

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΑΔΜΗΕ & ΔΕΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ της "ΕΝΩΣΗΣ"
 Τα Σωματεία Εργαζομένων και Συνταξιούχων
στη ΔΕΗ Α.Ε
Τα Εργατικά Κέντρα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας

Οι φορείς της Περιοχής

Καλούν: όλους τους Εργαζόμενους και κάθε έναν πολίτη ξεχωριστά, να συμμετέχουν Μαζικά & Δυναμικά στο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου και ώρα 5.30 το απόγευμα.ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ:Ενάντια στην πώληση του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗΕνάντια στις προθέσεις τους να υποθηκεύσουν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.  

Γραφείο Τύπου


Ανοιχτό κάλεσμα του Αρη Βατάλη στο συλλαλητήριο για την πώληση του ΑΔΜΗΕ

 


ΣΥλλαλητήριο σημαίνει: ΣΥντάσσομαι, ΣΥμμετέχω, ΣΥμπαραστέκομαι

Ανοιχτό κάλεσμα του Άρη Βατάλη στους πολίτες του Ν. Κοζάνης

Σύμφωνα με τον (Benjamin Disraeli) ¨Η πλειοψηφία είναι πάντοτε η πιο καλή απάντηση¨. Αυτό έχει αποδειχθεί πολλάκις.
Επίσης κατά τον (James Barrett Reston) ¨Όλη η πολιτική, βασίζεται στην αδιαφορία της πλειοψηφίας¨. Αυτό θα πρέπει να ΜΗΝ το επιτρέψουμε να αποδειχθεί.
Η ανάγκη να ενισχυθούν τα παραπάνω και να αποκτήσουν την διάσταση εκείνη που θα μας επιτρέψει να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, νομίζω πως εντοπίζεται σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται έως τον τελικό στόχο. Είτε από τον άνθρωπο μεμονωμένα ή μέσα από την ομαδικότητα-κοινωνικότητα.
Ως ανάγκη να ενισχυθούν τα παραπάνω και να αποκτήσουν την επιθυμητή διάσταση, ως μέλλος της κοινωνίας του Νομού Κοζάνης συμμετείχα πάντα αδιακρίτως και χωρίς καμία αναστολή σε καλέσματα  (σε τοπικό ή Πανελλαδικό επίπεδο) που στόχο είχαν (πρωτίστως) να διατρανωθεί κάποιο αίτημα και (στην συνέχεια) να καταστεί εφικτό να επιτευχθεί μέσα από την μαζική διεκδίκησή του (κλείσιμό δομών στην Πτολεμαΐδα –Πανεπιστήμιο στην Κοζάνη κ.α.). Γνωρίζω λοιπόν πολύ καλά ότι όπου υπάρχει ένα ΘΕΛΩ υπάρχει κι ένα ΜΠΟΡΩ!!
Όπως το προηγούμενο διάστημα έτσι και τώρα, ενόψει της εισαγωγής στη Βουλή του νομοσχεδίου για την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ, με σίγουρη συνέχεια την ¨μικρή¨ΔΕΗ  η απόφαση για αντίδραση-αντίσταση μέσα από την ανάπτυξη δράσεων τόσο του Συνδικαλιστικού Κινήματος όσο και των πολιτικών φορέων αλλά και της κοινωνίας γενικότερα,  βρήκε την  ¨έκφρασή¨ της μέσα από την ιδέα του Συλλαλητηρίου.
«Σ' ένα δημοκρατικό και μαζικό σύστημα, οι άμεσοι τρόποι επαφής με την εξουσία είναι ελάχιστοι. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι το συλλαλητήριο στον τομέα της αντίδρασης του ατόμου. Και όντως το συλλαλητήριο, όταν είναι μαζικό, αποτελεί ένα αποτελεσματικό και δημοκρατικό στοιχείο της κοινωνικής ύλης» (Ν. Λυγερός).
Σε κεντρικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε ήδη, με την συμμετοχή των Σωματείων του Ομίλου ΔΕΗ Α.Ε, ένα συλλαλητήριο στη λογική της αποτροπής του Ξεπουλήματος της περιούσιας του Ελληνικού λαού που ουσία του πράγματος θα σημαίνει (και θα σημάνει) το ξεκίνημα της διάλυσης του Ομίλου της ΔΕΗ. Της Επιχείρησης που αποτελεί την μεγαλύτερη Βιομηχανική αρτηρία της χώρας.
Ανάλογη δράση (δηλ), ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ- προετοιμάζεται και σε τοπικό επίπεδο. Τουλάχιστον όλοι εμείς που ζούμε σε αυτό τον τόπο, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες/δράσεις καταφέραμε να αποτρέψουμε αρνητικές εξελίξεις (πχ για Νοσοκομείο, Εκπαιδευτικά ιδρύματα κλπ). 
Σήμερα, οι συνθήκες που υπάρχουν (αλλά και οι προϋποθέσεις που θέλουμε να δημιουργήσουμε) μας (προς)καλούν να πράξουμε το ίδιο πράγμα.
Σε μία εποχή όπου η απαξίωση και η αδιαφορία είναι–πολλές φορές «κατασκευασμένες καταστάσεις» εμείς ας αποδείξουμε ότι, ο ΑΔΜΗΕ δεν είναι «τελειωμένες κατάστασεις» και πως δεν σημαίνει κατ΄ανάγκη τον διαχειριστή των δικτύων Ηλεκτρικής Ενέργειας, αλλά ότι:  
Αντιστεκόμαστε
Διατρανώνουμε
Μαχόμαστε
Ηχηροποιούμαστε
Ενδιαφερόμαστε
Το να επιτρέψουμε να συμβούν (αρνητικά) πράγματα μεταφράζεται σε ευθύνη που θα βαραίνει εμάς και τη συνείδησή μας.
Το να προσπαθήσουμε (εν πρώτοις) και το να παλέψουμε για να πετύχουμε το προσδοκώμενο, είναι κάτι που θα μας τιμά για πάντα.
Οι επιλογή είναι δική μας και το αποτέλεσμα θα κρίνει όχι μόνο εμάς, αλλά το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Πεπεισμένος ότι μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα που θέλουμε (ΠΡΟΣ)ΚΑΛΩ όλο τον κόσμο της Δυτικής Μακεδονίας να συμμετέχει στο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 5:30 το απόγευμα  στην πλατεία της Πτολεμαΐδας, ενάντια στην πώληση του ΑΔΜΗΕ, ενάντια στην κατάρρευση του Ομίλου ΔΕΗ Α.Ε.
  • Σ΄αυτή την προσπάθεια ΔΕΝ περισσεύει ούτε ένας.
  • Σ΄αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να δώσουμε το παρών ¨εν ενί στόματι¨.
  • Σ΄αυτή την προσπάθεια συμμετέχουμε δια της παρουσίας και όχι δια του λόγου.
  • Σ΄αυτή την προσπάθεια ειδικά εμείς οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ καταθέτουμε την ψυχή μας και όχι τα όπλα. Σήμερα είναι οι συνάδελφοι μας στον ΑΔΜΗΕ αύριο θα είμαστε εμείς!!
      Αγαπητέ συμπολίτη ήμουν ΠΑΡΩΝ δίπλα σου, μαζί σου, στους αγώνες που έδωσε η κοινωνία ενάντια στην αποδόμηση της περιοχής μας, σε (Προς)Καλώ λοιπόν να είμαστε ξανά μαζί ΠΑΡΟΝΤΕΣ και σ΄αυτό τον αγώνα.
Η υπόθεση του ΑΔΜΗΕ και κατ΄ επέκταση της ΔΕΗ: ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ και όχι υπόθεση … όλων των υπολοίπων.
       

                                                               Άρης Βατάλης
                                                                ως ένας απλός πολίτης του Ν. Κοζάνης
  "ΕΝΩΣΗ" - 
ΨΗΦΙΣΜΑ
  
ΠΡΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κ. ΔΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ


Κύριε Περιφερειάρχη:
Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ» μετά την κατάθεση της τροπολογίας στην  Αιτιολογική Έκθεση Τροπολογίας Επί Του Σχεδίου Νόμου με τίτλο «ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΔΜΗΕ Α.Ε»,  πραγματοποίησε  έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 με θέμα, την τροπολογία που  καταργεί  το Άρθρο 34 του Νόμου 2773/1999  και ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ  την  ΔΕΗ Α.Ε από τις  κοινωνικοασφαλιστικές υποχρεώσεις,  που διασφάλιζε την περιουσία των εργαζομένων και συνταξιούχων που είναι  ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ.
Ο νόμος 2773/ 1999  αναγνώριζε ότι, η περιουσία του Ασφαλιστικού ταμείου των εργαζομένων της ΔΕΗ, είναι ενσωματωμένη στα πάγια περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης,  άρθρο 34.
Κύριε Περιφερειάρχη:
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι, στον Ενεργειακό σχεδιασμό που έχει η κυβέρνηση και το ΥΠΕΚΑ, παραχωρεί το 66% της ΑΔΜΗΕ Α.Ε στους ιδιώτες.
Ακολουθεί αμέσως η πώληση της «μικρής» ΔΕΗ και η παραχώρηση του 17% στο ΤΑΙΠΕΔ.
Σε όλα αυτά προστέθηκε και η τροπολογία που καταργεί το άρθρο 34 του Νόμου 2773/1999
Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η « ΕΝΩΣΗ» και τα σωματεία συνταξιούχων της ΔΕΗ  απαιτούν  από εσάς:
- Να πιέσετε με όλες σας τις δυνάμεις τον πρωθυπουργό της χώρας, τον υπουργό και υφυπουργό ΥΠΕΚΑ,  για την απόσυρση του νομοσχεδίου.
- Να απαιτήσετε από τους βουλευτές της συμπολίτευσης της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο.
- Να αναλάβετε τις πρωτοβουλίες  και τον συντονισμό δράσεων στην περιφέρεια.
 - Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στη πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας με όλους τους φορείς.
Κύριε Περιφερειάρχη:
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι, τα  δίκτυα μεταφοράς είναι περιουσία του Ελληνικού Λαού και δεν πωλούνται διότι  η παραχώρησή τους στους ιδιώτες σημαίνει επιπλέον:
- Την εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας, γιατί τα δίκτυα αποτελούν ένα από τα θεμέλια της Άμυνας και της ασφάλειας της Πατρίδας  μας.
-Την παραχώρηση ενός σημαντικού τμήματος της οικονομικής και παραγωγικής ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της χώρας μας, αφού τα δίκτυα αποτελούν και ένα βασικό Εθνικό κεφάλαιο.
 -Ο λαός θα επωμιστεί, να  πληρώνει  τo Ρεύμα από αγαθό  που είναι σήμερα σε είδος πολυτελείας.
-Οι  εργαζόμενοι του ΑΔΜΗΕ, αλλά και της «μικρής» και «μεγάλης» ΔΕΗ θα ακολουθήσουν τον δρόμο της ανεργίας
Η πώληση της ΑΔΜΗΕ και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, θα  σημάνει την πλήρη απονέκρωση της περιοχής, κλείσιμο των μαγαζιών και  τρομακτική αύξηση της  ανεργίας που ήδη σήμερα η Δυτική Μακεδονία είναι πρωταθλήτρια.
-Έτσι πληρώνεται αυτός ο τόπος, ο οποίος θυσίασε, την υγεία του, το περιβάλλον του, τα χωριά του. τα πάντα για την ανάπτυξη αυτής της χώρας;;
ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ  ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ          

                                       
-    ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»
-    ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ Α.Ε  ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News