Dei Energy News

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

« Επέκταση των παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ’ αόριστον».

« Επέκταση των παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ’ αόριστον».





Κατ’ εξουσιοδότηση των διατάξεων του άρθρου 16 παρ.1 του Ν.3846/10 εκδόθηκε η με αριθμ. Φ.11321/οικ.31102/1870/31.10.2013 Υπουργική Απόφαση, ενώ με την με αριθμ. Πρωτ./Φ80000/οικ.36201/2152/10.01.2014 Ερμηνευτική Εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Πρόνοιας, δόθηκαν οδηγίες για την ορθή  εφαρμογή της. Σύμφωνα με τα αναφερόμενα σε αυτές προσδιορίζονται και άλλες παθήσεις πλην αυτών των ανωτέρω διατάξεων, για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ’ αόριστον, με τα κατά περίπτωση απαιτούμενα ποσοστά αναπηρίας και είναι αυτές που περιέχονται  αναλυτικά στον συνημμένο «Πίνακα Παθήσεων».

Επισημαίνεται ότι, οι σχετικές διατάξεις καταλαμβάνουν όλες τις περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία που αιτούνται πιστοποίηση βαθμού αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α., προκειμένου να λάβουν είτε τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης παροχές αναπηρίας, είτε προνοιακά επιδόματα ή λοιπές οικονομικές ενισχύσεις ή διευκολύνσεις και κοινωνικές παροχές που χορηγεί η πολιτεία στα άτομα με αναπηρία και έχουν ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής Υπουργικής Απόφασης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, ήτοι από 18.11.2013 και μετά.  Κατά συνέπεια οι εν λόγω διατάξεις έχουν εφαρμογή για τα περιστατικά που θα κριθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕ.Π.Α. από 18.11.13 και μετά και σε καμία περίπτωση δεν έχουν αναδρομικά ισχύ για γνωματεύσεις Υγειονομικών Επιτροπών που έχουν εκδοθεί μέχρι την ημερομηνία αυτή, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται ρητά από τις σχετικές διατάξεις. Όσον αφορά στις οριστικές γνωματεύσεις Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α. που εκδόθηκαν μετά την 18.11.2013 και αφορούν σε περιστατικά των οποίων οι παθήσεις περιλαμβάνονται στις σχετικές διατάξεις και πληρούν τα κριτήρια του σχετικού Πίνακα, χωρίς όμως η διάρκειά τους να έχει κριθεί επ’ αόριστον, σας γνωρίζουμε ότι αυτές θα πρέπει να αναθεωρηθούν μόνο ως προς τη διάρκεια της αναπηρίας.

Για το σκοπό αυτό, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση (συν. Υπόδειγμα) στη Γραμματεία ΚΕ.Π.Α. , όπου τηρείται ο ατομικός ιατρικός τους φάκελος, με επισυναπτόμενο αντίγραφο της απόφασης «Γνωστοποίησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Ποσοστού Αναπηρίας» που τους έχει  κοινοποιηθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στις κατά τόπους γραμματείες των Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α.







                                                                                   Εκ της Διευθύνσεως του ΤΑΠ-ΔΕΗ









Συνημμένα: -ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

                    - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ




ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΛΙΚ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ- ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News