Dei Energy News

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα συνεχίσει να καταγγέλλει όλες εκείνες τις «προσπάθειες», «αποφάσεις» και «ρυθμίσεις» που ζημιώνουν τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού



  
Σε επιστολή της εταιρίας "Αλουμίνιον της Ελλάδος" προς τη
ΔΕΗ, η εταιρία επιχειρεί να "παραχαράξει" τις θέσεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προκειμένου να εντείνει την προσπάθειά της για τη διατήρηση του , επιζήμιου για τη ΔΕΗ ΑΕ, καθεστώτος αγοράς και πώλησης ρεύματος.
Συγκεκριμένα, η εταιρία "ΑτΕ" επιχειρεί να "διαβάσει" όπως θέλει τις θέσεις της Ομοσπονδίας
όπως αυτές αποτυπώνονται στο υπόμνημα που κατέθεσε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του Α.Δ.Μ.Η.Ε.
Η προσπάθεια διαστρέβλωσης των θέσεων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επικεντρώνεται στο ότι η αναφορά μας για το κόστος λιγνιτικής παραγωγής στα 42 ευρώ/MWh, περιγράφει –όπως ισχυρίζεται η «ΑτΕ»- το σημερινό κόστος παραγωγής από λιγνίτη.
   Είναι ηθελημένη διαστρέβλωση και ψέμα.
   Η αλήθεια είναι ότι αναφερόμαστε στο Μέσο Μεταβλητό Κόστος (κόστος καυσίμου) της τελευταίας περιόδου.
Είναι γνωστό σε όλους –και προκαλεί έκπληξη το ότι αυτό δείχνει να το «αγνοεί» η «ΑτΕ»- ότι τόσον το Μεταβλητό Κόστος έχει αυξηθεί (από τότε) , όσο και το ότι το πλήρες κόστος παραγωγής περιλαμβάνει και άλλους παράγοντες κόστους, όπως τα χρηματοοικονομικά.
   Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ παραμένει αταλάντευτη στην αρχή ότι
   Είναι ανεπίτρεπτο ορισμένοι, να επιδοτούνται για την παραγωγική τους δραστηριότητα ή ακόμα και να αγοράζουν φθηνά Η.Ε. και να πουλάνε ακριβά, σε βάρος του Ελληνικού λαού.
   Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα συνεχίσει να επισημαίνει και να καταγγέλλει όλες εκείνες τις «προσπάθειες», «αποφάσεις» και «ρυθμίσεις» που ζημιώνουν τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και κατ΄επέκταση τον Ελληνικό λαό, του οποίου περιουσία είναι η ΔΕΗ.

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News