Dei Energy News

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Με τα δικαιώματα των ασφαλιστικών τους ταμείων μπλοκάρουν οι εργαζόμενοι την πώληση ΑΔΜΗΕ


Επικαλούμενη τα σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν με τα
εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στον ΑΔΜΗΕ, η Ένωση Εργαζομένων σε εξώδικό της προς την ΑΔΜΗΕ ΑΕ και τη ΔΕΗ, επιχειρεί να μπλοκάρει τα σχέδια πώλησης του Διαχειριστή.
Η Ένωση Εργαζομένων ΑΔΜΗΕ ζητά αναστολή κάθε ενέργειας πώλησης του Ανεξάρτητου Διαχειριστή, καθώς και τη διενέργεια δημόσιας διαβούλευσης για την επίλυση των εν λόγω κρίσιμων θεμάτων.
Όπως συγκεκριμένα αναφέρει στο εξώδικο η Ένωση, το εν λόγω νομοσχέδιο προωθείται ερήμην των εργαζομένων του ΑΔΜΗΕ, χωρίς οι ίδιοι να έχουν ενημερωθεί επισήμως από τη Διοίκηση της εταιρείας και την κυβέρνηση για τις επιπτώσεις που θα φέρει η ιδιωτικοποίηση στις εργασιακές και ασφαλιστικές τους σχέσεις. Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν, παραβιάζονται καταφανώς θεμελιώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τα οποία είναι νομοθετικά και συνταγματικά κατοχυρωμένα.
Και συνεχίζει ότι «στο προωθούμενο νομοσχέδιο δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη επί του ζωτικού για τους εργαζομένους ζητήματος της διασφάλισης των θέσεων εργασίας μας, καθώς και των κανόνων που σήμερα διέπουν και κατοχυρώνουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Με τον τρόπο αυτό 1.480 εργαζόμενοι του ΑΔΜΗΕ αίφνης αφηνόμαστε βορά στις ορέξεις του οποιουδήποτε πιθανού ιδιώτη επενδυτή.
Επειδή, επιπλέον, όπως σας είναι πλήρως γνωστό, από το άρθρο 34 του ν. 2773/1999, σε συνδυασμό με διατάξεις του Ν. 3863/2010 και το άρθρο 196 παρ. 16 του Ν. 4001/2011, ρητώς προβλέπεται ότι στην περιουσία της –πρώην ενιαίας- ΔΕΗ Α.Ε. και των θυγατρικών της, δηλαδή και στην περιουσία του ΑΔΜΗΕ, είναι ενσωματωμένη η ασφαλιστική περιουσία των εργαζομένων, δηλαδή και των εργαζομένων του ΑΔΜΗΕ. Σύμφωνα με σχετική εκτίμηση, η αξία της ασφαλιστικής αυτής περιουσίας ανερχόταν την 31-12-2007 στα 12 δισεκατομμύρια ευρώ».
------
Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το εξώδικο
------
Νωρίτερα το Energypress έργαφε ότι, σε υπομνήματα που κατέθεσαν προς την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, τα σωματεία εργαζομένων εξηγούν με εμπεριστατωμένο και αναλυτικό τρόπο γιατί είναι άχρηστη και επιζήμια η πώληση του ΑΔΜΗΕ... (διαβάστε εδώ περισσότερα)

 http://energypress.gr/news/reuma/Me-ta-dikaiwmata-twn-asfalistikwn-toys-tameiwn-mplokaroyn-oi-ergazomenoi-thn-pwlhsh-toy-ADMHE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News