Dei Energy News

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την πώληση του ΑΔΜΗΕ,
επιβεβαιώνει την εκτίμηση του Σωματείου μας ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από βουλευτές που είναι ταγμένοι με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ότι οι αυταπάτες για το αντίθετο μόνο κακό κάνουν στην οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων.
Οι επαναλαμβανόμενες 24ώρες απεργιακές κινητοποιήσεις αποτελούν μόνο την αρχή και μια πρώτη απάντηση στο σχεδιασμό για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στην ενέργεια αλλά και το σύνολο των λαϊκών οικογενειών. 

Άμεση ανάγκη είναι τα σωματεία του κλάδου να προχωρήσουν σε συνεδριάσεις των οργάνων τους , σε συσκέψεις , συγκεντρώσεις ώστε να καθορίσουν την στάση τους μπροστά στα νέα δεδομένα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Βασική εκτίμηση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις είναι ότι για μια ακόμα φορά ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός οδήγησε μια απεργιακή κινητοποίηση στον εκφυλισμό. Δεν πήραν μέτρα οργάνωσης του αγώνα, ενημέρωσης των εργαζομένων, περιφρούρηση της κινητοποίησης. Περιορίστηκαν σε ανακοινώσεις στα ΜΜΕ (τα οποία εξαφάνισαν τις κινητοποιήσεις του Σ.Ε.Ε.ΕΝ) και στη συμμετοχή σε προεκλογικές φιέστες των δημάρχων που έχουν συμβάλει στο να περάσει αυτή η πολιτική, συνέβαλαν στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων στους ΟΤΑ, ενώ ο πρόεδρος τους στο Δίκτυο ενεργειακών Δήμων είναι εργολάβος που καταστρατηγεί ακόμα και αυτό το κατάπτυστο εργατικό δίκαιο και σέρνει εργαζομένους στα δικαστήρια επειδή απαίτησαν το δίκιο τους.

Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ- ΣΑΔ, ΔΑΚΕ όσο  και αν προσπάθησαν δεν μπόρεσαν να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους  για την αποδοχή της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, την διάλυση του ασφαλιστικού των εργαζομένων, την μετοχοποίηση και τριχοτόμηση της ΔΕΗ επιβεβαιώνοντας το χαρακτήρα τους ως εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους στον ΑΔΜΗΕ που έδωσαν τη μάχη μαζί με τις ταξικές δυνάμεις , με συμμετοχή που άγγιξε το 100% στην απεργία, περιφρούρησαν τον αγώνα τους έστειλαν μήνυμα στους επίδοξους επενδυτές ότι θα τους βρουν απέναντι σε κάθε προσπάθεια περιορισμού των δικαιωμάτων τους.

Το Σ.Ε.Ε.ΕΝ με βάση τα νέα δεδομένα προχωράει άμεσα σε συνεδρίαση του Δ.Σ όπου θα γίνουν εκτιμήσεις για την μάχη που δόθηκε σχεδιάζοντας του αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια του ιδιώτη επενδυτή να περιορίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ΑΔΜΗΕ, ενάντια στην πώληση της μικρής ΔΕΗ, για την υπογραφή ΣΣΕ για το έκτακτο προσωπικό, για την κατάργηση του δουλεμπορίου, για μόνιμη σταθερή δουλειά, για μετεγκαταστάσεις.

Το επόμενο διάστημα θα πάρει πρωτοβουλίες για συντονισμό φορέων με βάση το παραπάνω πλαίσιο ώστε να δημιουργηθεί ένα δυναμικό κίνημα εργατοϋπαλλήλων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων  που στόχο θα έχει να πάψει η ενέργεια να αποτελεί εμπόρευμα και να γίνει κοινωνικό αγαθό.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από κάλεσμα του Σ.Ε.Ε.ΕΝ πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων στο ΚΥΤ Καρδιας (ΑΔΜΗΕ) την Πέμπτη 30/1/2014. Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική και επιβεβαιώθηκε το αγωνιστικό κλίμα που υπάρχει, όπως εκφράστηκε και από την συμμετοχή των εργαζομένων του ΑΔΜΗΕ στις απεργιακές κινητοποιήσεις  που άγγιξε το 100% σε πανελλαδικό επίπεδο. Στη συνέλευση έγινε εκτίμηση της δράσης ενάντια στην πώληση του ΑΔΜΗΕ και μπήκε προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα. Πιο συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι αποφάσισαν :
§  Συνέχιση των απεργιακών μέτρων.
§  Συγκρότηση κλιμακίων από εργαζομένους στον ΑΔΜΗΕ που το επόμενο διάστημα θα περιοδεύσουν στη ΔΕΗ (Ορυχεία και ΑΗΣ) και ΔΕΔΔΗΕ με σκοπό την ενημέρωση των εργαζόμενων στους χώρους αυτούς για τις εξελίξεις και για καλύτερο συντονισμό των αγώνων που έχουμε μπροστά μας.
§  Ανάληψη πρωτοβουλιών για καλύτερο συντονισμό των σωματείων και συλλόγων εργαζομένων στον ΑΔΜΗΕ. Πιο συγκεκριμένα προτείνουν την συγκέντρωση όλων των αντιπροσώπων των περιφερειακών τομέων του ΑΔΜΗΕ στη Λάρισα για κοινή λήψη αποφάσεων.

Το Δ.Σ του Σ.Ε.Ε.ΕΝ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News