Dei Energy News

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση ιδιωτικοποίησης των ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ

Στη Ροσινιόλ, το Ρούφ και τον Άγιο Στέφανο βρέθηκε την Τρίτη
κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δείξει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους που όπως είπαν «μάχονται για να μην ξεπουληθεί η βασικότερη στρατηγική εταιρεία του δημοσίου, ο ΑΔΜΗΕ και η ΔΕΗ».
Μιλώντας στους εργαζόμενους, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσαν την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ο οποίος όπως είπαν, είναι «περιουσία του ελληνικού λαού».
«Προειδοποιούμε την μνημονιακή συγκυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκχωρήσει σε ιδιώτες τις Στρατηγικές Εθνικές Υποδομές και να ξεπουλήσει τον ΑΔΜΗΕ και τη ΔΕΗ. Τονίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τετελεσμένα», ανέφεραν.
Εξέφρασαν μάλιστα τη δέσμευση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ, καθώς, όπως είπαν, «η ενέργεια αποτελεί δημόσιο και κοινωνικό αγαθό και ανήκει στον ελληνικό λαό».
                  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
Αποκλεισμένα από εργαζόμενους της ΔΕΗ είναι αυτή την ώρα τα δυο κέντρα μεταφοράς της χώρας στον Άγιο Στέφανο και στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχουν καταλάβει από τις 5 τα ξημερώματα, μεταδίδει ο ΣΚΑΙ.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το σχέδιο αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), θυγατρικής της ΔΕΗ που ελέγχει το δίκτυο μεταφοράς.
Αυτή τη στιγμή τα δυο κέντρα στέλνουν ενέργεια με το προσωπικό της νυχτερινής βάρδιας, καθώς δεν επιτρέπεται στην πρωινή βάρδια να μπει να εργαστεί.
Το επίμαχο νομοσχέδιο αποκρατικοποίησης προβλέπει την πώληση του 66% των μετοχών της του ΑΔΜΗΕ.
Παλλαϊκό συλλαλητήριο κατά της πώλησης του Διαχειριστή πραγματοποιείται στις 5 το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα από εργαζομένους της ΔΕΗ.

 http://energypress.gr/news/reuma/Desmeysh-SYRIZA-gia-akyrwsh-idiwtikopoihshs-twn-ADMHE-kai-DEH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News