Dei Energy News

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων της συντονιστικής Φλώρινας στο λιγνιτορυχείο στο Δ.Δ. Αχλάδας



Κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων της συντονιστικής
Φλώρινας αποτελούμενο από τον ΚΕΡΑΜΙΤΣΗ ΙΩΑΝΝΗ, ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ ΧΡΗΣΤΟ και ΒΑΤΑΛΗ ΑΡΗ επισκέφθηκε το χώρο της αρχαιολογικής ανασκαφής στο ιδιωτικών συμφερόντων λιγνιτορυχείο στο Δ.Δ. Αχλάδας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Το κλιμάκιο σε συνέχεια της επίσκεψης στον χώρο ανασκαφής επισκέφθηκε και την υπεύθυνη αρχαιολόγο στην Φλώρινα για περαιτέρω ενημέρωση.

Τα ευρήματα σύμφωνα με την υπεύθυνη αρχαιολόγο χρονολογούνται το 2ο Μ.Χ. αιώνα και αργότερα της Ρωμαϊκής και Βυζαντινής εποχής και αναμένεται μετά το νεκροταφείο σε κάποιο σημείο να ανακαλυφθούν και οικοδομήματα.
Η δε πρακτική και αντιμετώπιση που ακολουθείται σε σχέση με την ανασκαφή είναι ίδια με αυτής της ανασκαφής του ορυχείου Αμυνταίου συμφερόντων ΔΕΗ.

Το κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε στην υπεύθυνη αρχαιολόγο ότι επιθυμεί να υπάρχει η ίδια μεταχείριση στην ανασκαφή αυτή με εκείνες που γίνονται στο πεδίο Λακιάς – Αναργύρω. Επιχειρηματικά κριτήρια και παρεμβάσεις πολιτικών υπέρ των ιδιωτών σε βάρος της ανασκαφής θα αποτελέσουν στοιχεία που θα καταγγελθούν δημόσια άμεσα.

Για την επίσκεψη και τα όσα λέχθηκαν κατά την συνάντηση του κλιμακίου και της αρχαιολόγου ενημερώθηκε η Βουλευτής Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή ως αρμόδια τομεάρχης ενέργειας των Αν. Ελλήνων.  Μετά το πρόβλημα που έχει δημιυργηθεί με την τροφοδοσία του ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ – ΦΙΛΩΤΑ λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων, θα υπάρξει και σοβαρό πρόβλημα και με το πολύπαθο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ, η τροφοδοσία του οποίου βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο δημόσιο λιγνιτορυχείο Αχλάδας. Όπως είναι γνωστό ο μισθωτής του δημόσιου λιγνιτορυχείου για διάφορους λόγους  και για χρόνια δεν ανταπκρίνεται στις υποχρεώσεις του τόσο απέναντι στη ΔΕΗ, όσο και απέναντι στο Ελληνικό Δημόσιο παρά το γεγονός ότι όχι μόνο έχει λάβει προκαταβολές εκατομμυρίων, αλλά λαμβάνει και διαρκή χρηματοδότηση του κόστους του από τη ΔΕΗ, χωρίς καμία εγγυητική. Το λιγνιτορυχειο σήμερα λειτουργεί με αποκλειστικό εργολάβο την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ - ΤΕΡΝΑ.  Εάν αποδειχτεί ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα είναι σημαντικά τότε το λιγνιτορυχείο που έχει συνάψει συμβάσεις αρκετών εκατομμυρίων με την ΔΕΗ θα δυσκολευτεί ακόμα περισσότερο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και θα κληθεί πάλι η ΔΕΗ να δαπανήσει σημαντικά ποσαποσά για την στήριξη του τπρομηθευτή της.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News