Dei Energy News

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Αντίθετη η ΓΣΕΕ στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και το Εργατικό Κέντρο Δράμας

Την πλήρη και ριζικής αντίθεση της «στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ» εκφράζει η ΓΣΕΕ, ζητώντας «να σταματήσει η διωτικοποίηση του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και να αποσύρει η κυβέρνηση το επίμαχο νομοσχέδιο». Σε αντίθετη περίπτωση, όπως προειδοποιεί «θα βρει  για ακόμη μια φορά απέναντί της το σύνολο των εργαζομένων και του ελληνικού λαού ,γιατί το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό».

Όπως υποστηρίζει η συνομοσπονδία «Ήδη 350.000 ελληνικά νοικοκυριά ζουν χωρίς ρεύμα και αναμένεται από την συγκεκριμένη απαράδεκτη απόφαση να μεγαλώσει αυτή η δραματική λίστα    και να  ενταθεί η φτώχεια και η εξαθλίωση».

Ακόμη κάνει λόγο για «ανεπανόρθωτη ζημιά στο δημόσιο συμφέρον» κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υιοθετώντας κάθε παράλογη και ανεδαφική εντολή της τρόικα προχωρά στο ξεπούλημα του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας».
 
Εργατικό Κέντρο Δράμας  

ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΔΜΗΕ)
ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΣ
ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

H κυβέρνηση υιοθετώντας πλήρως τις αντεθνικές, αντιπαραγωγικές, αντικοινωνικές εντολές της Τρόικα προχωρά στο ξεπούλημα του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στο δημόσιο συμφέρον και τις στρατηγικές υποδομές.
Τέτοιου είδους αποφάσεις πλήττουν τόσο την κοινωνία όσο και την οικονομία της χώρας.
Το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι για τη χώρα μας ένα ανυπολόγιστο κεφάλαιο.
Ο ΑΔΜΗΕ είναι η ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ και του ηλεκτρικού συστήματος της Ελλάδας, μια τεράστια δημόσια περιουσία, με τρέχουσα εμπορική αξία 8 δις. Ευρώ και την ξεπουλούν με 350 εκατομμύρια Ευρώ.
Ο ΑΔΜΗΕ αποτελεί στρατηγική εθνική υποδομή, θεμέλιο της Εθνικής Άμυνας και ασφάλειας της χώρας.
Αποτελεί εθνική υποδομή για την οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη της χώρας.
Αποτελεί εθνική υποδομή για την εξασφάλιση ηλεκτρικής ενέργειας του ελληνικού λαού και στο τελευταίο άκρο της χώρας.
Η Κυβέρνηση προχωρά στην εκποίησή του σαν «πιλότο» για το ξεπούλημα της υπόλοιπης ΔΕΗ (ορυχεία, εργοστάσια, δίκτυα διανομής).
Το Εργατικό Κέντρο Δράμας  εκφράζει την πλήρη και ριζική αντίθεσή του στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ με δεδομένο το γεγονός ότι κάτι τέτοιο το μόνο που θα επιφέρει είναι τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στα λαϊκά στρώματα.
 Ήδη 350.000 ελληνικά νοικοκυριά ζουν χωρίς ρεύμα και αναμένεται από την συγκεκριμένη απαράδεκτη απόφαση να μεγαλώσει αυτή η δραματική λίστα και να  ενταθεί η φτώχεια και η εξαθλίωση.
Το Εργατικό Κέντρο Δράμας απαιτεί εδώ και τώρα να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και να αποσύρει η κυβέρνηση το επίμαχο νομοσχέδιο.
Συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων για την αποτροπή των κυβερνητικών πολιτικών γιατί το ρεύμα είναι δημόσιο-κοινωνικό αγαθό.
Καλούμε όλους τους φορείς του Νομού μας να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σ’ αυτή την επιλογή της Κυβέρνησης, γιατί το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής θα το βρούμε μπροστά μας με τις τεράστιες αυξήσεις της τιμής της κιλοβατώρας της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Διοίκηση
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News