Dei Energy News

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Το χλιδάτο ρεβεγιόν στη βίλα του μέχρι πρότινος προφυλακισμένου για το σκάνδαλο της Hellas Power

Πάνω από 300 άτομα έδωσαν το παρόν στο υπέρλαμπρο πάρτι που έκανε στη βίλα του στην Παλαιά Πεντέλη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Βασίλης Μηλιώνης, ο οποίος είχε προφυλακιστεί για το σκάνδαλο της Hellas Power και τον οποίο βαρύνουν βαρύτατες κατηγορίες.
Το παρόν στη δεξίωση, σύμφωνα με το «Εθνος» που δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες έδωσαν εκπρόσωποι της αθηναϊκής ελίτ και γόνοι γνωστών οικογενειών. Ανάμεσα στους καλεσμένους και ο Λάκης Γαβαλάς ο οποίος, όπως και ο οικοδεσπότης πέρασε κάποιους μήνες του 2013 στον Κορυδαλλό.
Οπως αναφέρει η ίδια πηγή η εντυπωσιακή βίλα «φρούριο» στην πλαγιά του βουνού φωταγωγήθηκε εκείνο το βράδυ για να υποδεχθεί τους καλεσμένους του κ. Μηλιώνη ο οποίος απολαμβάνει την ελευθερία του προσπαθώντας να βηματίσει ξανά στα γνωστά του μονοπάτια της καλής ζωής και της ξέφρενης διασκέδασης. Σμόκιν, παπιγιόν, εντυπωσιακές τουαλέτες αλλά και τα εντυπωσιακά πανάκριβα αυτοκίνητα με τα οποία έφθασαν οι καλεσμένοι έδωσαν ένα χολιγουντιανό άρωμα στο πάρτι.

Πριν τη δικαστική του περιπέτεια και την αποκάλυψη του σκανδάλου, άλλωστε, ο Βασίλης Μηλιώνης είχε καλλιεργήσει το προφίλ του δυναμικού επιχειρηματία ενώ παράλληλα δαπανούσε άφθονο χρήμα για τη διασκέδασή του, επιδιδόταν σε λουλουδοπόλεμο στα μπουζούκια όπου τον συναντούσε κανείς πάνα στο πρώτο τραπέζι πίστα, έκανε ταξίδια αστραπή σε Μύκονο και Κωνσταντινούπολη ενώ ήταν και λάτρης των πανάκριβων σπορ.
Βέβαια, όλα αυτά διεκόπησαν απότομα στις 3 Νοεμβρίου 2012 όταν κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του  στον ανακριτή, ως κατηγορούμενος για την υπόθεση του μεγάλου σκανδάλου της Energa και Hellas Power το οποίο κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο 200 εκατ. ευρώ.
Μετά τη συμπληρωματική δίωξη που άσκησε σε βάρος του η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου ο Βασίλης Μηλιώνης κατηγορήθηκε για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. 
Στις 23 Μαΐου 2013, αφέθηκε ελεύθερος, μαζί με άλλους συγκατηγορούμενούς του, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης που έφθασε τις 100.000 ευρώ.
Οι δύο εταιρείες, Energa και Hellas Power, εισέπρατταν το «χαράτσι» από τους πελάτες τους αλλά δεν το απέδωσαν στα κρατικά ταμεία, ενώ παρακράτησαν ακόμα και τις εισφορές της Εφορίας. Μάλιστα βρέθηκε ότι τα χρήματα αυτά είχαν διαβιβαστεί σε λογαριασμούς στην Ελβετία. Η ζημιά για το Δημόσιο και τη ΔΕΗ εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ. Η έρευνα που ακολούθησε εντόπισε πλήθος παρανομιών και διακίνηση «μαύρου χρήματος». Εντοπίστηκε μέχρι στιγμής υπεξαίρεση 152 εκατ. ευρώ των δύο εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Μόλις προ 20 ημερών ο αντιεισαγγελέας Εφετών εισηγήθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση Energa - Hellas Power.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/node/137562#ixzz2pc0l6kUt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News