Dei Energy News

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Μπορείς πια να πιστέψεις;


Λέει λοιπόν ο κ. Ζερβός της ΔΕΗ ότι θέλει να διώξει τον κ. Φωτόπουλο και επίσης ότι είναι έτοιμος να εφαρμόσει τις μειώσεις στο ρεύμα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής παραγωγής. Καλή η προσπάθεια να απογαλακτιστεί ο διοικητής της ΔΕΗ από τον αρχισυνδικαλιστή. Όπως επίσης καλή η προσπάθεια να μας δείξει ότι ενδιαφέρεται για τη βιομηχανία, παρότι όπως έλεγαν και οι λατίνοι scripta manent.
Το πρόβλημα είναι ότι το ημερολόγιο όταν τα έλεγε αυτά ο κ. Ζερβός έγραφε 29 Ιουνίου.
Δηλαδή σχεδόν πέντε μήνες μετά από το Φεβρουάριο όταν ο πρωθυπουργός έδινε την εντολή στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα που θα διασφαλίζουν ισότιμες συνθήκες κόστους έναντι του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού για τις ελληνικές βιομηχανίες.
Και σχεδόν δύο μήνες μετά από τον Απρίλιο όταν ο ΥΠΑΝ  Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωνε στους εκπροσώπους της βιομηχανίας ότι θα προχωρήσουν άμεσα  μόνο οι μειώσεις στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, γιατί λόγω της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ δεν μπορεί να προχωρήσει η έκπτωση στο αέριο.
Θα συμφωνείτε και εσείς φαντάζομαι ότι αρκετά πια με τα λόγια.
Εκτιμώ ότι δεν είναι δύσκολο να βρίσκεις δικαιολογίες για να μην κάνεις κάτι που  στην πραγματικότητα δε θέλεις να κάνεις. Το βλέπουμε στην πράξη με την υπόθεση του ενεργειακού κόστους.
Απλά ελπίζω την επόμενη φορά, που θα αναφερθούν στο θέμα κυβέρνηση, ΔΕΗ και ΔΕΠΑ, να μιλήσουν για κάτι που  έγινε και εφαρμόστηκε. Γιατί από υποσχέσεις για αυτά που ΘΑ γίνουν, χορτάσαμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News