Dei Energy News

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Μητσοτάκης: Από τον ΕΟΠΥΥ οι απολύσεις το 2014

Τον ΕΟΠΥΥ υπέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικές
του δηλώσεις ως τη δεξαμενή από την οποία θα προέλθει η πλειοψηφία των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα για το 2014. Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκανε λόγο και για στοχευμένες προσλήψεις.

Ο μετασχηματισμός του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικό αγοραστή υπηρεσιών Υγείας θα αποφέρει περίπου 8.500 με 9.000 εργαζομένους προς διαθεσιμότητα από το στόχο των 12.500, που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της κυβέρνησης για το 2014. Αυτό δήλωσε νωρίτερα σήμερα σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και δήλωσε αισιόδοξος ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί πριν από την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.

Για το σχέδιο διαθεσιμότητας και τις απολύσεις, που καλείται να "ταυτοποιήσει" το 2014 το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - άφησε ανοιχτό παράθυρο για στοχευμένες προσλήψεις

Ο κύριος Μητσοτάκης, εκτίμησε, εξάλλου, ότι δεν θα διαπιστωθεί πρόβλημα ούτε για τους 4.000 προς απόλυση δημοσίους υπαλλήλους, επαναλαμβάνοντας ότι αυτοί θα προέλθουν από τους υπό κατάργηση οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου. Μάλιστα, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης γνωστοποίησε ότι εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος θα είναι έτοιμη η σχετική λίστα, η οποία και θα κατατεθεί ως νομοθέτημα στη Βουλή.

“Δεν έχουμε πολυτέλεια να κρατήσουμε μη απαραίτητους οργανισμούς” δήλωσε ο κύριος Μητσοτάκης και διευκρίνισε ότι στη συγκεκριμένη λίστα θα προκριθούν οργανισμοί χωρίς αντικείμενο ή εκείνοι, που το αντικείμενο τους “επικαλύπτεται” από άλλους. Ωστόσο, νότα αισιοδοξίας επιχείρησε να δώσει ο κύριος Μητσοτάκης, επιμένοντας ότι η μνημονιακή υποχρέωση περί απολύσεων δεν αποκλείει στοχευμένες προσλήψεις εκεί, όπου θα κριθούν απαραίτητες.

Προτεραιότητα στις προσλήψεις θα έχουν παλαιότεροι επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ, ωστόσο, όταν αυτοί δεν πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα τότε θα προκηρύσσονται και νέοι διαγωνισμοί. “Θέλουμε ανθρώπους καταρτισμένους, εκεί που τους έχουμε ανάγκη” τόνισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τέλος, ο κύριος Μητσοτάκης προανήγγειλε και σειρά παρεμβάσεων για να τερματιστεί η ταλαιπωρία του κοινού στις συναλλαγές του με το Δημόσιο, όπως η κατάργηση της επικύρωσης των δημοσίων εγγράφων.


 http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=261885&catid=9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News