Dei Energy News

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Στις 11-12 Νοεμβρίου το συνέδριο Ενέργεια και Ανάπτυξη 2014


Με αναβαθμισμένη συμμετοχή ομιλητών από το εξωτερικό πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα (11 & 12 Νοεμβρίου 2014) στην Αθήνα (Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387), το 19ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2014». Καθώς εφέτος βασική θεματική της κορυφαίας, σε εθνικό επίπεδο, ετήσιας εθνικής διοργάνωσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ. Ευρώπης (ΙΕΝΕ) είναι το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδος στο σημερινό διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, στους ομιλητές συγκαταλέγονται υψηλόβαθμα στελέχη από κορυφαίους ευρωπαϊκούς οργανισμούς και ινστιτούτα του ενεργειακού τομέα.
Το συνέδριο θα ανοίξει με βαρυσήμαντη ομιλία του ο Υπουργός
ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης, ενώ κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου θα είναι ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχή Ενέργειας ( ΡΑΕ), Δρ. Νίκος Βασιλάκος. Το συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ τελεί, όπως κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Τις διεθνείς προοπτικές και αλληλεπιδράσεις των πλέον πρόσφατων ενεργειακών εξελίξεων στην χώρα μας θα αναλύσουν επιφανείς εκπρόσωποι ευρωπαϊκών φορέων και οργανισμών, και, ειδικότερα, ο Δρ. Oliver Koch (Αναπληρωτής Επικεφαλής Μονάδας Εσωτερικής Χονδρεμπορικής Αγοράς Ενέργειας, DG Energy, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Βρυξέλλες), η κ. Beate Raabe (Γ. Γραμματέας Eurogas, Βρυξέλλες), ο Πρέσβης Jan-Meinte Postma (Ειδικός Απεσταλμένος του Γ. Γραμματέα του Energy Charter, Βρυξέλλες), ο κ. Jan Van Aken (Γ. Γραμματέας EFET), ο κ. Chris Beddoes (Γ. Γραμματέας Fuels Europe, Βρυξέλλες), ο κ. Simon Uzunov (Επικεφαλής Μονάδας Ενέργειας Energy Community, Βιέννη), ο κ. Jan Ingwersen (Business Area Manager, Markets, ENTSO-G) και ο κ. Dan Staniaszek (Senior Expert του Buildings Performance Institute Europe - BPIE, Βρυξέλλες).
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν, εξάλλου, εξέχοντες ειδικοί και επαγγελματίες του διεθνούς ενεργειακού τομέα, όπως ο έγκυρος ενεργειακός αναλυτής Δρ. Leo Drollas (Ανεξάρτητος Σύμβουλος, Ηνωμένο Βασίλειο) και ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου κ. Σόλων Κασίνης (Διευθύνων Σύμβουλος της Kassinis International Consulting Ltd). Στους ομιλητές περιλαμβάνονται, επίσης, διακεκριμένα στελέχη του χώρου της ενέργειας στην χώρα μας, όπως ο κ. Σπύρος Παλαιογιάννης (Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ και Μέλος του Δ.Σ. του ΙΕΝΕ), ο Καθηγητής Παντελής Κάπρος (Διευθυντής του E3MLab, ΕΜΠ, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΙΕΝΕ), o κ. Ιωάννης Κωστόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ Α.Ε.), ο κ. Κωνσταντίνος Κουκλέλης (Πρόεδρος της ΕΒΙΚΕΝ), ο κ. Μαθιός Ρήγας (Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas) και πολλοί άλλοι.
Το συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2014» θα καλύψει τις παρακάτω θεματικές:
· Οι Αλλαγές στο Διεθνές Ενεργειακό Τοπίο και οι Νέες Προκλήσεις
· Η Γεωπολιτική Διάσταση της Ενέργειας και ο Ρόλος της Ελλάδας στην Ασφάλεια του Ενεργειακού Εφοδιασμού της ΕΕ
· Τάσεις στον Ηλεκτρικό Τομέα στην Ευρώπη και τον Διεθνή χώρο και οι Προοπτικές της Ελληνικής Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας
· Στρατηγική για τις ΑΠΕ και Έμφαση στην Ενεργειακή Αποδοτικότητα
· Ο Ρόλος του Φυσικού Αερίου στην Ευρωπαϊκή Αγορά και ΝΑ Ευρώπη και η Θέση της Ελλάδας
· Νέες Προκλήσεις στην Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο

Χορηγοί του 19oυ Εθνικού Συνεδρίου Ενέργειας «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2014» είναι η ΔΕΠΑ και η δικηγορική εταιρεία Κυριακίδης-Γεωργόπουλος (KG Law Firm), ενώ υποστηρικτές είναι τα ΕΛΠΕ, η Energean Oil & Gas και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

 http://energypress.gr/news/reuma/Stis-11-12-Noembrioy-to-synedrio-Energeia-kai-Anaptyxh-toy-IENE-095df7b9-8cbe-42da-b044-2ab961ce5412

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News