Dei Energy News

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ ΜΕ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ




Την ανοχή του φαίνεται πως επέδειξε για μία
ακόμα φορά ο παράγοντας τύχη και –ευτυχώς- δεν θρηνήσαμε θύματα κατά τη διάρκεια της σημερινής, σημαντικής, κατολίσθησης που σημειώθηκε νωρίτερα στο Ορυχείο Μαυροπηγής. Η σημαντικότητα και ιδιαιτερότητα του φαινομένου (μήκους 300ων μέτρων) συνίσταται στην ταχύτητα με την οποία αυτό εξελίχθηκε, καταγράφοντας τεράστια μετακίνηση χωμάτινων όγκων με αποτέλεσμα να σκεπαστούν δυο ταινιόδρομοι και να καταγραφούν άλλες υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις του Ορυχείου.
Ταχύτερη της εξέλιξης του φαινομένου υπήρξε όμως (ευτυχώς και πάλι) η αντίδραση και μέριμνα των εργοδηγών που με ¨οδηγό¨ την εμπειρία και την επαγγελματική τους ευσυνειδησία κατάφεραν να δράσουν άμεσα δίδοντας την κατάλληλη καθοδήγηση για απομάκρυνση των εργαζόμενων και τη λήψη μέτρων.
Την ώρα που η τύχη αποδεικνύεται εξαιρετικά γαλαντόμα στις περιπτώσεις των κατολισθήσεων και ευτυχώς οι ζημίες περιορίζονται μόνο στον υλικό παράγοντα, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επιμένει στη θέση του για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να γίνεται η εκμετάλλευση των Ορυχείων, θέση που δίδει βαρύτητα πρωτίστως στον ορθολογικό τρόπο καθώς αυτός και μόνο εξασφαλίζει την ασφάλεια των εργαζόμενων αλλά και του εξοπλισμού της επιχείρησης. 
Περαιτέρω, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εφιστά την προσοχή στο θέμα των ελέγχων και καλεί τις Διοικήσεις των Ορυχείων να δίδουν μέγιστη βαρύτητα στην παρακολούθηση των συνθηκών/φαινομένων που δημιουργούνται στα σημεία εξόρυξης έτσι ώστε –όταν υπάρξουν ενδείξεις- να μπορούν να λαμβάνονται άμεσα μέτρα  και να αποσοβούνται αρνητικές εξελίξεις.


 Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News