Dei Energy News

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Νέα επιδείνωση στο ταμείο του ΛΑΓΗΕ τον Νοέμβριο - 1 δισ. τα χρέη στις ΑΠΕ

Συνεχίζεται το αυξητικό ρεύμα των ληξιπρόθεσμων χρεών προς
τον ΛΑΓΗΕ, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν, αντί να μειώνονται, και τα ληξιπρόθεσμα χρέη του προς τους παραγωγούς ενέργειας και ειδικά προς τους παραγωγούς ΑΠΕ. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα νούμερα στο τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του energypress.
Ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τέλος Νοεμβρίου, τα ληξιπρόθεσμα χρέη (προσοχή, όχι η τρέχουσα οφειλή, αλλά οι παλαιότερες οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες) της ΔΕΗ προς τον ΛΑΓΗΕ έχουν φτάσει τα 178 εκατ. ευρώ έναντι 153 εκατ. που ήταν στο τέλος Οκτωβρίου. Αντίστοιχα τα ληξιπρόθεσμα του ΑΔΜΗΕ προς τον ΛΑΓΗΕ έφτασαν τα 162 εκατ. ευρώ από 96 εκατ. που ήταν στο τέλος Οκτωβρίου.
Η ταμειακή ασφυξία του ΛΑΓΗΕ οδηγεί σε αύξηση της υπερημερίας των πληρωμών προς τους δικαιούχους του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του energypress, στο τέλος Νοεμβρίου ο ΛΑΓΗΕ έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς παραγωγούς ΑΠΕ, ύψους 990 εκατ. ευρώ, από 939 εκατ. ευρώ που είχε στο τέλος Οκτωβρίου. Το σύνολο των οφειλών (τρέχουσες οφειλές συν ληξιπρόθεσμες) έφτασαν στο τέλος Νοεμβρίου στα 1167 εκατ. ευρώ, έναντι 1046 εκατ. ευρώ στο τέλος Οκτωβρίου.
Η δραματική αυτή κατάσταση, για την αντιμετώπιση της οποίας δεν φαίνεται να έχουν δρομολογηθεί αξιόπιστες και αποδοτικές λύσεις, θα συζητηθεί μεταξύ άλλων στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη από τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο με τη συμμετοχή, σύμφωνα με πληροφορίες, της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ.

 http://www.energypress.gr/news/Nea-epideinwsh-sto-tameio-toy-LAGHE-ton-Noembrio-1-dis.-ta-hreh-stis-APE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News