Dei Energy News

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Περίπου 40.000 οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος στο δήμο Θεσσαλονίκης


Σε περίπου 35.000 με 40.000 υπολογίζονται οι απληρωτοί
λογαριασμοί ρεύματος στο δήμο Θεσσαλονίκης, από τις συνολικά 307.000 συνδέσεις είτε στη ΔΕΗ είτε σε άλλους παρόχους.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα επιδιώξει σε επαφή με την ΔΕΗ να εξειδικεύσει αυτούς τους απλήρωτους λογαριασμούς, προκειμένου να εντοπιστούν οι δημότες που έχουν πραγματικά αδυναμία πληρωμής και βρίσκονται σε ανάγκη. «Σκοπεύουμε να εξετάσουμε με τη βοήθεια της ΔΕΗ τα στοιχεία, ώστε να δούμε για ποιο λόγο κάποιος δεν έχει πληρώσει το λογαριασμό. Θα προσπαθήσουμε να επικεντρώσουμε στην κοινωνική ομάδα που θέλουμε» τόνισε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Αρβανίτης.
Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν άπορες οικογένειες, οι οποίες εν μέσω του ψύχους έχουν βρεθεί με κομμένο ρεύμα ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή τον τραγικό χαμό της 13χρονης Σάρας από αναθυμιάσεις από ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι στη Ξηροκρήνη.
Όπως σημείωσε ο κ.Αρβανίτης, «η δημοτική αρχή έχει τις κοινωνικές δομές για να βοηθήσει αυτούς που δεν έχουν εισοδήματα και χρειάζονται βοήθεια». «Στον προϋπολογισμό του 2014 έχουν εγγραφεί κονδύλια για την κοινωνική πολιτική. Μακάρι να μπορέσουμε να βρούμε περισσότερα χρήματα» υπογράμμισε, ερωτηθείς εάν είναι δυνατόν ο δήμος να βοηθήσει οικονομικά άπορες οικογένειες, που έχουν απλήρωτους λογαριασμούς.

Για το θέμα απέστειλε επιστολή προς τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Αρβανίτη ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» Χρήστος Μάτης, με αφορμή το τραγικό γεγονός της απώλειας του 13χρονου κοριτσιού από τη Σερβία.
«Πολλές από αυτές τις οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να στερούνται της δυνατότητας να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι τους» σημειώνει ο κ. Μάτης. Όπως τονίζει, «ο δήμος Θεσσαλονίκης μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία της ΔΕΗ σε ό,τι αφορά αυτούς τους απλήρωτους λογαριασμούς καθώς μέσω αυτών εισπράττει και τα δημοτικά τέλη».
«Νομίζω ότι αυτό μας δίνει την ευκαιρία να έχουμε έναν πρώτο κατάλογο των οικογενειών οι οποίες αυτή τη στιγμή έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη για βοήθεια» αναφέρει στην επιστολή του. Προτείνει τέλος βάσει αυτών των στοιχείων να εξεταστεί «αμέσως με βάση και τις δυνατότητες του δήμου, τι μπορούμε να κάνουμε για αυτές τις οικογένειες ενόψει εορτών».
Σημειώνεται ότι ήδη ο δήμος Ζακύνθου γνωστοποίησε ότι προτίθεται να αποπληρώσει στη ΔΕΗ μέρος των εκκρεμών οφειλών καταναλωτών, ώστε να γίνει επανασύνδεση των παροχών στα σπίτια με κομμένο ρεύμα εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.


(voria.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News