Dei Energy News

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Μανιάτης: Θα αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση ευπαθών νοικοκυριών

Την πρόθεσή του να στηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που
αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης διεμήνυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά την υποδοχή του Ευρωπαίου Επιτρόπου Έτινγκερ, στο ΥΠΕΚΑ, ο υπουργός δήλωσε ότι «απόφασή μας είναι να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη, ώστε άμεσα να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότησή τους.
Με τη συνεργασία της Αυτοδιοίκησης, δημιουργούμε ειδικές επιτροπές άμεσης δράσης, οι οποίες θα δώσουν λύσεις, με διαφάνεια και ανθρωπιά.
Δεν παραγνωρίζουμε τις μεγάλες οφειλές και το κόστος για τη ΔΕΗ, αλλά βάζουμε τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη της επιχείρησης.
Ταυτόχρονα, προχωρούμε όλες τις ενέργειες προκειμένου Δημοτικά, Κοινωνικά και Ενοριακά συσσίτια, παντοπωλεία και φαρμακεία, να έχουν έκπτωση έως 70% στο ηλεκτρικό ρεύμα».

 Νέα πρωτοβουλία Δημάρχων για τις οφειλές αδύναμων νοικοκυριών προς ΔΕΗ
Με επιστολή τους προς τον Αντώνη Σαμαρά οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου, Βύρωνα, Περιστερίου και Καρπενησίου ζητούν να επιτραπεί στην τοπική αυτοδιοίκηση -με την απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση- η τακτοποίηση οφειλών και η κάλυψη του κόστους επανασύνδεσης ρεύματος σε αδύναμες οικογένειες εντός των δήμων τους.
Πρόκειται για τους δημάρχους Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη, Βύρωνα, Νίκο Χαρδαλιά, Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη και Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη.
Ακολουθεί η επιστολή των δημάρχων έχει ως εξής:
Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,
Η οικονομική κρίση μαστίζει τα νοικοκυριά. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ανθρωπίνων τραγωδιών. Η τοπική αυτοδιοίκηση, η πλησιέστερη στον άνθρωπο δομή πολιτικής οργάνωσης, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Παρά τις συστηματικές μας προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το αδιέξοδο ανέργων συμπολιτών μας, οι οποίοι αδυνατούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να ζουν χωρίς ηλεκτροδότηση μέσα στον χειμώνα.
Πέρα και πάνω από ιδεολογίες, τα κόμματα και τις σκοπιμότητές τους, αισθανόμαστε την βαθύτατη ηθική υποχρέωση να παρέμβουμε για να ανακουφίσουμε εκείνους που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Το υφιστάμενο θεσμικό και νομικό πλαίσιο περιορίζει την ανεξαρτησία μας και δεν μας επιτρέπει να εκτελέσουμε το καθήκον μας. Ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση ώστε να προβεί η κυβέρνηση στην απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέψει στην τοπική αυτοδιοίκηση, εφόσον βεβαίως οι Δήμοι έχουν αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα, να τακτοποιήσουν οφειλές και να καλύψουν το κόστος της επανασύνδεσης του ρεύματος στους αδύναμους συμπολίτες μας.
Μετά τιμής,
Οι Δήμαρχοι

Διονύσης Χατζηδάκης
Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου


Νίκος Χαρδαλιάς
Δήμαρχος Βύρωνα


Ανδρέας Παχατουρίδης
Δήμαρχος Περιστερίου


Κώστας Μπακογιάννης
Δήμαρχος Καρπενησίου 


 http://energypress.gr/news/reuma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News