Dei Energy News

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Νέο χρονοδιάγραμμα για το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Ρόδο

Δημόσια παρέμβαση προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, κ.
Παπαγεωργίου, και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Ζερβό, έκανε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας (N.Δ), για το θέμα της κατασκευής του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.
Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Μιχελάκη, με τους κ.κ. Παπαγεωργίου και Ζερβό στη Ρόδο έχει τεθεί ήδη εκτός στόχων, αφού προέβλεπε έναρξη των εργασιών στα τέλη Νοεμβρίου.
Ο Δήμος Ρόδου, αντί για την τροποποίηση της αρχικής οικοδομικής άδειας, υποχρεούται να εκδώσει νέα οικοδομική άδεια, κάτι που σημαίνει ότι και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής πρέπει να εκδώσει νέα άδεια εγκατάστασης. Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Κόνσολας με το Δήμαρχο Ρόδου, κ. Κουσουρνά, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η Πολεοδομία του Δήμου Ρόδου θα έχει εκδώσει τη νέα οικοδομική άδεια μέσα σε τρεις εβδομάδες.
Ο Βουλευτής ζητά από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ να επιταχύνουν τις διαδικασίες για τη νέα άδεια εγκατάστασης, τις γνωμοδοτήσεις και να τεθεί νέο επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα κατασκευής.
Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:
«Σε ό,τι με αφορά, θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν προτίθεμαι να είμαι παθητικός συμμέτοχος, φαινομένων και πρακτικών που ζήσαμε στο παρελθόν, σχετικά με την κατασκευή του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.
Το αρχικό χρονοδιάγραμμα έχει πέσει έξω χρονικά. Η νέα καθυστέρηση, λόγω και όλων όσων συνέβησαν στο παρελθόν, εγείρει νέα καχυποψία αλλά και πλήττει την αξιοπιστία όλων. Οι δεσμεύσεις που δίνονται πρέπει να τηρούνται, ιδιαίτερα για ένα τόσο σπουδαίο και απαραίτητο έργο υποδομής. Μετά την έκδοση της νέας οικοδομικής άδειας από την Πολεοδομία, δεν υπάρχουν ούτε δικαιολογίες αλλά ούτε και περιθώρια για καθυστερήσεις. Το ΥΠΕΚΑ πρέπει να προχωρήσει στην έγκριση της νέας άδειας εγκατάστασης, να επιταχυνθούν οι γνωμοδοτήσεις και η ΔΕΗ θα πρέπει να θέσει νέο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα έναρξης και ολοκλήρωσης του έργου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News