Dei Energy News

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΣΑΔ-ΔΑΣΚ-ΑΚΕ:Καλούμε του βουλευτές της περιοχής να καταψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο αλλιώς θα είναι υπόλογοι στην Τοπική Κοινωνία



 Η μνημονιακή κυβέρνηση,  κατ΄ εντολή της Τρόικας, καταθέτει
αυτή την εβδομάδα το νομοσχέδιο για την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ.  Ένα νομοσχέδιο που ξεπουλάει τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος. Δίκτυα που  δημιουργήθηκαν εδώ και 5 δεκαετίες, από το υστέρημα του Ελληνικού λαού και προσφέρουν τα μέγιστα στην Εθνική μας οικονομία.
Με αυτό το νομοσχέδιο εκχωρούνται,  στην ιδιωτική κερδοσκοπία, ανυπολόγιστης σημασίας εθνικές υποδομές που απαρτίζουν τη ΔΕΗ και τεράστιας αξίας πάγια περιουσιακά στοιχεία, ενώ μεταφέρουν το βάρος του δανεισμού του ΑΔΜΗΕ στους καταναλωτές μέσω του ΛΑΓΗΕ.
Μπροστά σ΄ αυτό το ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού λαού, δεν   μπορούμε να  μείνουμε αμέτοχοι και να είμαστε απλοί παρατηρητές  σ΄όλα αυτά που γίνονται.
·        Καλούμε τα συνδικάτα που έχουν αναφορά τη ΔΕΗ να καλέσουν Δ.Σ και να  πάρουν αποφάσεις για να αντιδράσουμε σ΄ αυτό το ξεπούλημα.
·        Καλούμε το περιφερειακό συμβούλιο και τα δημοτικά συμβούλια των ενεργειακών δήμων να υλοποιήσουν τις αποφάσεις που έχουν πάρει γι΄ αυτό το ζήτημα.
·        Καλούμε του βουλευτές της περιοχής να καταψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο αλλιώς θα είναι υπόλογοι στην Τοπική Κοινωνία και θα τους βαραίνει για όλη τους τη ζωή αυτό το ξεπούλημα.
Τέλος καλούμε την Τοπική Κοινωνία και τους φορείς, σύσσωμα και μαχητικά,  να αντιδράσουν απέναντι σε αυτή την άνευ προηγουμένου λεηλασία Εθνικού πλούτου. Ο ΑΔΜΗΕ δεν είναι υπόθεση των Δεητζήδων, είναι υπόθεση του Ελληνικού λαού, είναι υπόθεση όλων μας.  Γι  αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  να κινητοποιηθούμε και να αποτρέψουμε αυτό το ξεπούλημα.



Γραφείο Τύπου
ΣΑΔ-ΔΑΣΚ-ΑΚΕ

1 σχόλιο:

  1. όταν λέμε οτι η ΣΑΔ είναι τσιράκι της πασκε ...Η ΣΑΔ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΚΑΤΑΓΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ
    October 14, 2013 στις 1:26 pm



    Η ΣΑΔ ΔΑΣΚ – ΑΚΕ καταγγέλλει τον αποκλεισμό της από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, καθώς και την υφαρπαγή της θέσης μέλους του Δ.Σ. που της αναλογούσε, μετά από την παραίτηση από το Δ.Σ. λόγω συνταξιοδότησης του μέλους της και πρώην ταμία, Τσιβελεΐδη Θεόδωρου.
    Η ανέντιμη αυτή στάση της ΠΑΣΚΕ, με τη συμφωνία των άλλων παρατάξεων, είναι ένα από τα μελανά σημεία λειτουργίας του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, αποκλείοντας μ΄αυτόν τον τρόπο τις φωνές που είναι ενάντια στην κυβερνητική μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας.
    Πάγια τακτική λειτουργίας του συνδικάτου ήταν η συμμετοχή όλων των παρατάξεων στην Εκτελεστική Επιτροπή και στο Προεδρείο, διασφαλίζοντας έτσι την ομαλή και δημοκρατική λειτουργία του συνδικάτου, καθώς η αποχώρηση μέλους Δ.Σ. από οποιαδήποτε παράταξη αναπληρωνόταν από την ίδια παράταξη, κάτι που σήμερα ΔΕΝ συμβαίνει.
    Μετά την απόφαση της ΠΑΣΚΕ και την συμφωνία των άλλων παρατάξεων να αποκλείσουν την ΣΑΔ ΔΑΣΚ –ΑΚΕ από την Ε.Ε. του συνδικάτου και την υφαρπαγή της θέσης μέλους του Δ.Σ., η παράταξη αποχώρησε από το Δ.Σ., μη θέλοντας να νομιμοποιήσει αυτές τις διαδικασίες.
    Η ΣΑΔ ΔΑΣΚ –ΑΚΕ ούτε εκλιπαρεί για θέσεις και καρέκλες, ούτε και η φωνή της μπορεί να φιμωθεί. Θα διεκδικεί πάντα αυτά που δικαιούται σαν παράταξη και θα λέει τα πράγματα με το όνομά τους, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους.
    Για εμάς η δύναμή μας είναι οι εργαζόμενοι και όχι οι θέσεις και οι καρέκλες. Σε αυτούς απευθυνόμαστε και μαζί μ΄αυτούς θα δώσουμε τη μάχη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΑΔ ΔΑΣΚ –ΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ
    βγάλτε συμπεράσματα συνάδελφοι για τα μεταλαγμένα της πασκε & δακε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News