Dei Energy News

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Η ΝΔ χρωστάει μισό εκατομύριο στη ΔΕΗ & το χαράτσι


Του Κώστα Βαξεβάνη - "Hot Doc"

Η Ν.Δ χρωσταει μισό εκατομμύριο στη ΔΕΗ, για το περίφημο κτήριο της οδού Συγγρού, όπου είναι τα κεντρικά της γραφεία. Η ΔΕΗ βεβαίως δεν κόβει το ρεύμα, παρότι οι υπηρεσίες της κινούνται με βάση όσα επιβάλει ο νόμος.
Κάθε φορά η διοίκηση της επιχείρησης, παρανομώντας, εφευρίσκει μια ρύθμιση για να μην πληρώσουν οι θαμώνες των πολυτελών κτιρίων της Συγγρού. Το κυβερνών κόμμα, απ' ό,τι προκύπτει από τα έγγραφα...
που αποκαλύπτουμε, δεν πληρώνει ούτε το κατά Βενιζέλο «ασφάλιστρο κινδύνου», το χαράτσι. Απέναντι στη ΔΕΗ χρησιμοποιεί ως επιχείρημα πως η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει την αποπληρωμή των χρεών του μισού εκατομμυρίου.
Αυτό το επιχείρημα ισχύει βέβαια για κάθε καταναλωτή και κυρίως γι' αυτούς που τους έχουν κόψει το ρεύμα, αλλά μόνο για τη ΝΔ είναι αποδεκτό.
Όταν σε ολόκληρη τη χώρα έχουν κόψει το ρεύμα σε γηροκομεία, ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας, οικογένειες που δεν έχουν τα στοιχειώδη, είναι πρόκληση το κόμμα που κυβερνά, που έχει επιλέξει δηλαδή αυτές τις πολιτικές, να αυτοεξαιρείται από τις κυρώσεις.
Η ΝΔ σπαταλάει εκατομμύρια για επικοινωνιακές δαπάνες, για ακριβοπληρωμένα στελέχη της, για προπαγανδιστικές λόγους, αλλά όχι για το δημόσιο, το οποίο αφού καταρρεύσει, θα ιδιωτικοποιηθεί, γιατί ήταν κακό.
Οι τζαμπατζήδες της Συγγρού βεβαίως τα τρία χρόνια που δεν δίνουν σεντς για τη ΔΕΗ και χαράτσια αποκαλούν τους άλλους τζαμπατζήδες, ενώ έφτασαν τον προηγούμενο Αύγουστο, όταν ένας  17χρονος σκοτώθηκε καταδιωκομενος από τον ελεγκτή του τρόλεϊ επειδή δεν είχε να πληρώσει, να μιλούν κυνικά για την ανάγκη να τηρηθεί η νομιμότητα. Αυτή η νομιμότητα δεν έχει ισχύ πάνω τους. Οι ουρές των ταμείων της ΔΕΗ είναι γεμάτες από ανθρώπους σε απόγνωση, οι οποίοι δεν είναι τζαμπατζήδες, απλώς δεν έχουν να πληρώσουν. Τους κόβεται όμως το ρεύμα. Σε λίγο θα τους παίρνουν και τα σπίτια.
Δεν πρόκειται για την απαίτηση να είναι όπως πρέπει η γυναίκα του Καίσαρα, αλλά για να είναι ο Καίσαρας νόμιμος και όχι υποκριτής. Οι Καίσαρες της ΝΔ δεν κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα, να κρυώσουν ή να ταλαιπωρηθούν επειδή η πολιτική του κόμματος τους έχει αυτές τις επιπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Μπορούν να καταναλώνουν και ρεύμα και ό,τι άλλο θέλουν. Το χειρότερο είναι πως δεν έχουν καν την ευαισθησία να θέλουν να αποδείξουν πως αυτοί τουλάχιστον είναι τυπικοί στις απαιτήσεις που έχουν από τους άλλους.
Με κυνισμό και παλαιοκομματική αντίληψη δείχνουν απλώς πόσο κορόιδα είναι οι άλλοι που πληρώνουν ή δεν έχουν να πληρώσουν. Με ηθική μπαγαπόντη, παίζουν με την ταλαιπωρία 11 εκατομμυρίων Ελλήνων.
Τα χρέη τους βέβαια δεν περιορίζονται στη ΔΕΗ και το χαράτσι. Χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια και στο ΙΚΑ, όπως και το ΠΑΣΟΚ. Κάνουν ρυθμίσεις χρεών τις οποίες δεν τηρούν, για να επέλθει μια άλλη ρύθμιση αμέσως μετά. Χρησιμοποιούν το δημόσιο ως παραμάγαζο και κουμπαρά τους. Το δημόσιο που απολύει κόσμο, όχι γιατί του χρωστάει η ΝΔ, αλλά γιατί τεκμαίρεται ότι είναι κακό. Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσει κανείς τα εκατοντάδες εκατομμύρια δανείων που έχουν πάρει τα δυο μεγάλα κόμματα, βάζοντας εγγυήσεις μελλοντικές χρηματοδοτήσεις τους από τη Βουλή.
Ποια μελλοντική χρηματοδότηση θα πάρει άραγε το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, που πιθανόν να μην υπάρχει; Ποιος θα πληρώσει τα χρέη στις τράπεζες; Μα φυσικά οι πολίτες αυτής της χώρας.
Για να μην ξεχνιόμαστε, η κυβέρνηση αυτή έχει ψηφίσει πως οι τραπεζίτες που έδωσαν τα θαλασσοδάνεια σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν θα διώκονται για απιστία ακόμη και αν είναι φανερό πως τα έδωσαν χωρίς καμία εγγύηση, παίρνοντας προφανώς ως αντάλλαγμα το δικαίωμα να εγκαταστήσουν την κλεπτοκρατία. Υποκριτές, ανήθικοι και βέβαια τζαμπατζήδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News