Dei Energy News

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ένα βήμα πίσω από τη ΔΕΗ στην καταγγελία για «Αλουμίνιον»

Ενεργοποίηση της καταγγελίας της σύμβασης με το Αλουμίνιο όχι
άμεσα από 18 Νοεμβρίου αλλά όταν ο ΑΔΜΗΕ θεωρεί ότι το επιτρέπει το θεσμικό πλαίσιο αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες το δ.σ. της ΔΕΗ σε πολύωρη σημερινή συνεδρίασή του.
Η απόφαση ελήφθη μετά από παρέμβαση του ΑΔΜΗΕ, ο οποίος με έγγραφό του επισήμανε στη ΔΕΗ ότι η ανακοίνωσή της για καταγγελία της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με ισχύ τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, παραβίαζε τον κώδικα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, ο οποίος προβλέπει την παραχώρηση συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, προκειμένου ένας προμηθευτής να καταγγείλει σύμβαση με πελάτη του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η καταγγελία της σύμβασης αναγγέλθηκε στις 7 Νοεμβρίου με ισχύ στις 18.
Με την απόφασή του το δ.σ. της ΔΕΗ, αναθέτει στον ΑΔΜΗΕ τον ακριβή προσδιορισμό της ημερομηνίας ισχύος της καταγγελίας, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να υπερβεί, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, την 31 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην ουσία με την απόφασή της η ΔΕΗ, δίνει περιθώριο περίπου 1,5 μήνα για την προσέγγιση των δύο πλευρών στο θέμα της τιμής για το διάστημα μετά την 31η Δεκεμβρίου.

 http://www.energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News