Dei Energy News

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝ. ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ κ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟ



ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: Πρόεδρο Διαρκούς Επιτροπής Κοιν. Υποθέσεων      Ημερ. :26.11.2013
          κ. Δημήτριο Κρεμαστινό                                            Αριθ. Πρωτ.: 4859

Θέμα:  Συμμετοχή του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στη Συνεδρίαση της Επιτροπής (27.11.2013)

Κύριε Πρόεδρε
Ενόψει της προγραμματισμένης για αύριο Τετάρτη
27/11/13, συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης αυτής: «Επεξεργασία και εξέταση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας «Αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας», επιθυμούμε με την παρούσα –και στο πλαίσιο της συμμετοχής των κοινωνικών φορέων- να ζητήσουμε την παρουσία και συμμετοχή μας στην εν λόγω διαδικασία.
Εκτιμώντας ότι στο συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου θα πρέπει να συμπεριληφθούν διατάξεις που θα ρυθμίζουν τις αστοχίες του Νόμου 3029/2002, αποκαθιστώντας τις αδικίες για χιλιάδες ασφαλισμένους που εργάζονται σε Σταθμούς  Παραγωγής και Ορυχεία της ΔΕΗ, κρίνουμε πως εκθέτοντας τις θέσεις και τις απόψεις μας (στο πλαίσιο της διαδικασίας), μπορούμε να συνδράμουμε προς την κατεύθυνση της άρσης των αδικιών που ενέχει το Σχέδιο Νόμου.
Πρόκειται για ένα σοβαρότατο ζήτημα που θίγει τους ασφαλισμένους στον κανονισμό των ΚΒΑΕ/ ΥΒΑΕ (στους Σταθμούς και στα Ορυχεία της ΔΕΗ), καθώς εκ αστοχιών του Νόμου 3029/2002, οι συγκεκριμένοι ασφαλιζόμενοι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του Νόμου, ενώ με βάση τις διατάξεις της Παραγράφου 1, του Άρθρου 2 του Νόμου 3655/2008  αναγκάζονται να παραμείνουν στην εργασία τους για  επιπλέον 8 χρόνια, υφιστάμενοι τις συνέπειες μιας τέτοιας κατάστασης.
Κύριε Πρόεδρε
Σας αναφέρουμε ότι το Σωματείο μας έχει, δια της Διαβούλευσης, εκφραστεί για το συγκεκριμένο θέμα. Την ίδια ώρα, ενώ οι υπηρεσίες του Υπουργείου -κατόπιν και του εξεπείγοντος εγγράφου (με ημερομηνία αποστολής την 1/4/2013 και Αριθ. Πρωτ: Τ 01/680/180 1/4/2013) που το ΙΚΑ/ΕΤΑΜ απέστειλε στο Υπουργείο ζητώντας διευκρινήσεις για το συγκεκριμένο θέμα), έχουν ετοιμάσει διάταξη που θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο συγκεκριμένο σχέδιο, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα . 
Ευελπιστώντας ότι αντιλαμβάνεστε πλήρως τη σπουδαιότητα του θέματος, καθώς και την αναγκαιότητα της παρέμβασής μας, αναμένουμε τη θετική σας απάντηση στο αίτημά μας.
                    
Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨

                     

Ο  Πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας



Γιώργος  Αδαμίδης                                     Αθανάσιος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News