Dei Energy News

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

"Γιατί κατηγορείται τους άλλους ότι είναι μνημονιακοί, ενώ υποψήφιοι δικοί σας είναι αποσπασμένοι στα γραφεία των μνημονιακών υπουργών;

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ  
του "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ  ΕΔΟΠ/ΔΕΗ"  
στις κατηγορίες του  ΕΑΜΕ
Στις 61 μέρες απεργίες τα τρία τελευταία χρόνια όταν όλοι εμείς μετράμε όλες τις μέρες απεργίας αληθεύει ότι το ψηφοδέλτιό σας έχει απεργίες από μηδέν έως οκτώ;
- Ποιος ήταν ο
πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ που έκανε συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς και προπαγάνδιζε με τον τότε
Γενικό Διευθυντή ΔΑΝΠΟ την διάσπαση της ΔΕΗ;

·     
-  Όταν όλα σήμερα απαξιώνονται.
      -  Όταν  σήμερα έχουν δρομολογήσει την τριχοτόμηση της ΔΕΗ.

  - Όταν σήμερα κάθε εργασιακή κατάκτηση τίθεται στη δαμόκλεια σπάθη.
Aντί να υπάρχει εργασιακή γαλήνη, συμπόρευση για ουσιαστική αντίδραση,  δυστυχώς το ψηφοδέλτιο ΕΑΜΕ που κατεβαίνει σε εκλογές της ΕΔΟΠ, (πίσω κρύβεται ο παραιτηθείς τέως πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ), επέλεξε και αυτή τη φορά να δηλητηριάσει τους εργασιακούς χώρους με ψεύδη, με ύβρεις προσωπικές, στοχοποιώντας συναδέλφους, με έωλες, ανυπόστατες και γενικόλογες απαξίες.
Επειδή έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο δεν μας εκπλήσσει και βεβαίως δεν θα μπαίναμε σε μία διαδικασία απαντήσεων αφού όλοι γνωρίζουν την διχαστική και διασπαστική συμπεριφορά του τέως, γεγονός που επιβεβαιώνεται με την διάλυση της ΓΕΝΟΠ, την πολυδιάσπαση των παρατάξεων στην ΕΤΕ αλλά και τώρα με την επιχειρούμενη ενέργειά του να κατεβάσει διασπαστικό ψηφοδέλτιο στην ΕΔΟΠ.
Δυστυχώς για αυτόν οι εργαζόμενοι έχουν κρίση, μνήμη και του γυρίζουν την πλάτη όπως έπραξε και ο ίδιος, δηλαδή, τώρα που ιδιωτικοποιείται η ΔΕΗ έτρεξε να βολευτεί στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, αγκαλιά με τα φιλαράκια της κυβερνητικής εξουσίας στη ΔΕΗ.  
Πέραν όλων των άλλων, επί της ουσίας αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε γιατί επιχείρησαν με την ανακοίνωσή τους να παραπλανήσουν τον διοικητικό κόσμο αναφερόμενοι στην δράση του σωματείου μας σε σχέση με τις μειώσεις στις αποδοχές μας προκειμένου να αρπάξουν ψήφους. Όπως είναι γνωστό και φαίνεται από τις ανακοινώσεις μας, η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ πρωτοστάτησε ώστε οι μειώσεις να μην είναι οριζόντιες αλλά αναλογικές σύμφωνα με τις αποδοχές του καθενός. Ως εκ τούτου δεν δίστασε να συγκρουστεί με όσους είχαν άλλη άποψη, και να συμβάλλει μαζί με άλλους, να εφαρμόσει η διοίκηση της ΔΕΗ τη δίκαιη αυτή λύση.
Όσοι επικαλούνται κάτι διαφορετικό, ας απαντήσουν στο προσχέδιο του νόμου που αφορούσε τις περικοπές, ποιος υπέδειξε να μπει διάταξη ώστε να εξαιρεθούν οι τεχνικοί και να γίνουν οι μειώσεις μόνο σε διοικητικούς στη ΔΕΗ. Μήπως ήταν κάποιος διοικητικός που επέβαλλε αυτό; ή πρόεδρος διοικητικός;  Ποιος μιλούσε τότε με υπουργούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που τώρα τους λοιδορεί; Βεβαίως αυτή η διάταξη αποσύρθηκε μετά τον ξεσηκωμό του διοικητικού κόσμου αλλά και άλλων.
Γιατί έγιναν μειώσεις ακόμη και στους ταμίες, αφού δεν είναι επίδομα το διαχειριστικό, αλλά ημερήσια αποζημίωση. Γιατί και σε αυτή την περίπτωση αγνοήθηκε ο διοικητικός κόσμος; Γιατί δεν έγινε δεκτό το αίτημα της ΕΔΟΠ για εξαίρεση των ταμείων και τι έκανε τότε η ΓΕΝΟΠ γι’αυτό;
Γιατί δεν δόθηκε ποτέ ένα ευρώ στην πρώτη γραμμή και στην εξυπηρέτηση του πελάτη;  Μήπως τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας τις υπέγραφε η ΕΔΟΠ ή η ΓΕΝΟΠ; Που ήταν η ευαισθησία του τότε και γιατί ενεργοποιήθηκε τώρα πριν τις εκλογές. Πόσο εισακούστηκε η άποψη της ΕΔΟΠ να μην δημιουργηθεί ο ΔΕΔΔΗΕ, αλλά ένας διαχειριστής του συστήματος στην διανομή που θα αποτελείτο από 150 άτομα, γεγονός που δεν το απαγόρευε η κοινοτική οδηγία της Ε.Ε.
Ποιος αντέδρασε να μην φύγει το διοικητικό προσωπικό από την μητρική και να ισχύσει  ελεύθερα η μετακίνησή του προσωπικού από τις θυγατρικές προς την μητρική και αντίστροφα. Μήπως μόνο η ΕΔΟΠ ΔΕΗ; Τι έκανε τότε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ποιος ήταν ο πρόεδρος; Δεν έκανε συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς και προπαγάνδιζε με τον τότε Γενικό Διευθυντή ΔΑΝΠΟ την διάσπαση της ΔΕΗ; Τι έκανε για το κοινοπρακτικό σχήμα ΔΕΗ-DAMCO και τα franchise καταστήματα που θέλουν να δημιουργήσουν στην εμπορία; Γιατί αντιστάθηκε μόνο η ΕΔΟΠ, ενώ η τότε ΓΕΝΟΠ ποίησε την νήσαν από τον Φεβρουάριο του 2012 όταν πήρε την πρώτη απόφαση το Δ.Σ. της ΔΕΗ; Ας μας δείξουν μία ανακοίνωση της εποχής εκείνης… ή και μετά!!!
Γιατί ακολούθησε την ίδια σιωπή στήριξης και στην περίπτωση των αιολικών πάρκων του Καραγκουλέ, όπου το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ πήρε απόφαση κατά πλειοψηφία για την αγορά τους, αλλά ευτυχώς για την ΔΕΗ, η απόφαση αυτή δεν υλοποιήθηκε λόγω της αντίδρασης της ΕΔΟΠ και άλλων σωματείων, αφού η υλοποίηση της αγοράς αυτής θα ήταν ένα μεγάλο σκάνδαλο στην ΔΕΗ.       

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Η διαδρομή, η προσφορά και η στάση του καθενός αποκαλύπτεται από τις πράξεις του. Σε κάθε ψέμα υπάρχει και μία αλήθεια. Στην περίπτωσή μας αποτελεί απόδειξη ότι στην ανακοίνωση του, το ψηφοδέλτιο ΕΑΜΕ δεν κάνει καμία αναφορά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο όμιλος  ΔΕΗ, αλλά αφιέρωσε 4 σελίδες για πόσες καρέκλες θέλουν….. Βεβαίως δεν φτάνει αυτή του ΔΣ της ΔΕΗ, του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ , του ΔΣ της ΓΣΕΕ, θέλουν και στην ΕΔΟΠ. ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ.
Είναι ψέμα συνάδελφοι υποψήφιοι του ΕΑΜΕ ότι στον επικεφαλή του ψηφοδελτίου μας τέθηκαν όροι και προϋποθέσεις, γιατί δεν συναντήθηκε με κανένα υποψήφιο του ΕΑΜΕ. Είχε οριστεί ραντεβού με τον επικεφαλή του ψηφοδελτίου ΕΑΜΕ, αλλά δεν προσήλθε. Αυτή είναι η αλήθεια.
Σε κάθε περίπτωση δεν συνάδει με το ήθος, με τις συνδικαλιστικές μας αρχές και αξίες να ορίζουμε όρους και προϋποθέσεις, γιατί αυτά μπαίνουν μόνο σε περιπτώσεις απαγόρευσης της ελευθερίας και φυγής εξόδου από την χώρα. Ευτυχώς για εμάς δεν έχουμε τέτοια προβλήματα.
Επιπλέον ρωτάμε συνάδελφοι υποψήφιοι του ΕΑΜΕ την μέρα απεργίας, ο συνδικαλιστής απεργεί ή εργάζεται και είναι απεργοσπάστης; Στις 61 μέρες απεργίες τα τρία τελευταία χρόνια όταν όλοι εμείς μετράμε όλες τις μέρες απεργίας αληθεύει ότι το ψηφοδέλτιό σας έχει απεργίες από μηδέν έως οκτώ;
Γιατί κατηγορείται τους άλλους ότι είναι μνημονιακοί, ενώ υποψήφιοι δικοί σας είναι αποσπασμένοι στα γραφεία των μνημονιακών υπουργών;  Φαίνεται πως μία τέτοια ανάγκη έχει το κίνημα!!!
Τέλος δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να κάνουμε το καθήκον μας, να είμαστε κοντά στον εργαζόμενο, να αγωνιζόμαστε κατά της αδικίας, κατά των μνημονιακών κυβερνητικών πολιτικών, να συγκρουόμαστε με την διοίκηση έστω και μόνοι μας, όπως κάναμε και στην περίπτωση του κοινοπρακτικού σχήματος στην εμπορία.
Το συνδικάτο για εμάς είναι καθήκον, στάση ζωής, όραμα και τιμή. Γι’αυτό περπατάμε με ψηλά το κεφάλι. Είναι αλήθεια ότι ερχόμαστε από μακριά και προσδοκούμε να πάμε μακρύτερα. Άλλωστε με τις πέτρες που μας πετάτε κτίζουμε το όραμά μας και το μέλλον.

·        ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
·        Για έναν όμιλο ΔΕΗ δημόσιο
·        Για εργαζόμενους με δουλειά, με αξιοπρέπεια και όχι υποταγμένους στο διευθυντικό δικαίωμα
·        Για ένα ηλεκτρικό ρεύμα προσιτό στα λαϊκά στρώματα
Υ.Γ.1. Η ανακοίνωσή σας εστάλει ταχυδρομικώς στα σπίτια σε 2500 συναδέλφους μέλη της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, σε μία εποχή οικονομικής κρίσης. Μήπως και σε αυτή την περίπτωση έγινε έρανος ή  έμειναν από τον προηγούμενο;  Πόσο λάβατε υπόψη ότι αυτή την υβριστική ανακοίνωση την είδαν και τα αθώα μάτια των παιδιών μας;  Τελικά που θα φτάσει ο καιροσκοπισμός, άραγε υπάρχει ηθικός φραγμός;
2. Επειδή κάνετε λόγο για μνημονιακούς μπορείτε να μας δείξετε μία ανακοίνωση που έχουμε ταχθεί υπέρ του μνημονίου ή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.


Η γραμματεία του ψηφοδελτίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News