Dei Energy News

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ΕΝΩΣΗ και ΣΟΣ/ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



 40 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο εξακολουθεί να αποτελεί τον απόλυτο συμβολισμό του ηρωικού αγώνα και το σύμβολο της ενότητας.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, η Ελληνική κοινωνία έχει εξαναγκαστεί σε μια εξέγερση, η οποία έχει καθημερινή περιοδικότητα. Μια εξέγερση στην οποία όλοι μας καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να έχει τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Έχοντας στη μνήμη την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, αγωνιζόμαστε για να ενισχύσουμε έννοιες που γεννήθηκαν στη χώρα αυτή, αγωνιζόμαστε για να διαφυλάξουμε την περηφάνια μας και όλα αυτά που με κόπο κατακτήθηκαν στο πέρασμα του χρόνου.  

Ο ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ -καθαυτό σύμβολο εξέγερσης και επανάστασης- έχοντας διαχρονικά στο πλευρό του τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία – θα συνεχίσει να «ξεσηκώνεται» κάθε φορά που θίγονται συμφέροντα, δικαιώματα και κεκτημένα.

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 δίνουμε ¨το παρών¨ στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου και τιμούμε τους ήρωες του 1973.

Η 17η Νοέμβρη του 1973 έχει καταγραφεί ως ημέρα εξέγερσης ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς.

Σήμερα, 40 χρόνια μετά, η εξάρτηση της χώρας μας και της συγκυβέρνησής της στην επίθεση οικονομικών συμφερόντων που επικαλούνται την Παγκοσμιοποίηση, αποτελεί μια νέα ιδιότυπη ‘’ΥΠΟΤΑΓΗ’’ .

Η οικονομική εξαθλίωση που μας απειλεί σήμερα με την πολιτική του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, την τρομερή αύξηση της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας, της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους.

Το σύνθημα « ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ » παραμένει και σήμερα μετά από 4 δεκαετίες επίκαιρο.

Η 17 Νοέμβρη του 1973 είναι ημέρα μνήμης και αγώνα.

Το Σωματείο Ενέργειας ΔΕΣΜΗΕ-ΔΕΗ  << Η ΕΝΩΣΗ>> υπηρετώντας με συνέπεια και ευθύνη τους εργαζόμενους,  διεκδικεί μαζί τους αυτά που μας ανήκουν :

Για να μείνει η ΔΕΗ ισχυρή

Για να έχει ο λαός φθηνό ρεύμα

Για να προστατεύσουμε τη δουλειά μας, τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Για να μην ερημώσει η Δυτική Μακεδονία που τόσα πολλά έχει προσφέρει.

Για να έχει η χώρα μας ενεργειακή ανεξαρτησία.


Σήμερα όμως δεν χρειάζεται ο ένοπλος αγώνας και τα θύματά του.

Σήμερα ο τόπος έχει ανάγκη από μια νέα αφύπνιση των ιδεών και αξιών του αγώνα του Πολυτεχνείου.


Κανείς δεν χαρίζει σε κανένα τίποτα, όλα κερδίζονται με σκληρούς αγώνες και μάχες.


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ  ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ, ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΤΑΝΟ.




ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΝΩΣΗ

ΣΟΣ/ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ:


 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ 

ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ 

ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ 

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ


ΤΟΤΕ: Η εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ κορύφωσε την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στο χουντικό καθεστώς.
ΤΩΡΑ: Οι εργαζόμενοι μαζί με όλο το λαό αντιστέκονται στις αντεργατικές μνημονιακές πολιτικές.

Τότε το ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ συμπύκνωνε το αίτημα της εποχής και στην ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, μαζί με τους φοιτητές, τους εργάτες, τους αγρότες κορυφώθηκε ο λαϊκός ξεσηκωμός για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, για την ανατροπή του αμερικανο-νατοϊκού καθεστώτος της χούντας.

Σήμερα με τους σκληρούς αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι, ενάντια στις μνημονικές πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης, ενάντια στην αυταρχική εκτροπή που απειλεί την δημοκρατία, δυναμώνουν το αίτημα της ανατροπής τους.

Τα προβλήματα των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, όλου του λαού, δεν θα λυθούν, αν δεν απαλλαγούμε από τον βάρβαρο και καταπιεστικό μνημονιακό ζυγό, από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης που έχει ταυτιστεί και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, δεν υπάρχει άλλος δρόμος επιλογής από την αντίσταση στο επικίνδυνο τροϊκανό καθεστώς.



ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News