Dei Energy News

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΗ: Δεν έχει ληφθεί απόφαση από την Ε.Ε. για την προσωρινή τιμή της «Αλουμίνιον»

Δεν έχει ληφθεί απόφαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που να
απορρίπτει την προσφυγή της ΔΕΗ κατά της απόφασης της ΡΑΕ τον Μάϊο του 2012 για τον καθορισμό προσωρινής τιμής στο ρεύμα της «Αλουμίνιον». Απλά, με δεδομένο τον προσωρινό χαρακτήρα της απόφασης της ΡΑΕ κρίθηκε ότι δεν είναι απαραίτητη η έκδοση τυπικής απόφασης. Αυτό υποστηρίζει η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΕΗ έχει ως εξής:
«Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε στο αρχείο προσφυγή της ΔΕΗ ΑΕ κατά της απόφασης της ΡΑΕ του Μαΐου του 2012, που όρισε προσωρινή τιμή ηλεκτρικής ενέργειας για την εταιρεία ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ , η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού διευκρινίζει τα ακόλουθα:
Από τον Ιούνιο του 2013, ως αποτέλεσμα της έγγραφης επικοινωνίας ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαπιστώθηκε ότι -  με δεδομένο τον προσωρινό χαρακτήρα της τιμής που είχε ορίσει η ΡΑΕ και τον αναμενόμενο εντός των αμέσως προσεχών μηνών καθορισμό οριστικής τιμής ηλεκτρικής ενέργειας -  η έκδοση τυπικής απόφασης επί της καταγγελίας δεν κρινόταν απαραίτητη στο στάδιο εκείνο.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι, πέραν της Απόφασης που έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούλιο του 2011 - κρίνοντας ως παράνομη κρατική ενίσχυση το προνομιακό τιμολόγιο που η ΔΕΗ είχε αναγκασθεί να εφαρμόζει για την Αλουμίνιον την περίοδο 2007/2008 και διατάσσοντας την έντοκη ανάκτησή της - δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε άλλη απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο που να αφορά το θέμα της τιμολόγησης από τη ΔΕΗ της εν λόγω εταιρείας».

 http://www.energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News