Dei Energy News

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΗ: Διαγωνισμός για την αντιμετώπιση της ρύπανσης στο λιμάνι του Κερατσινίου

Σε προκήρυξη διαγωνισμού για τα αίτια εκδήλωσης και την αντιμετώπιση της εμφάνισης μικροποσοτήτων υπολειμμάτων μαζούτ στο λιμάνι του Κερατσινίου που γειτνιάζει με τον ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου θα προχωρήσει εντός των ημερών η ΔΕΗ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφορικά με διάφορα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υποστηρίζεται ότι, η Επιχείρηση ρυπαίνει το λιμανάκι των ερασιτεχνών αλιέων στο Κερατσίνι, διευκρινίζεται ότι:
«Στο λιμανάκι, στο οποίο ελλιμενίζεται συνεχώς ένας αριθμός αλιευτικών κ.λπ. πετρελαιοκίνητων σκαφών και γειτνιάζει με το χώρο του ΑΗΣ Αγίου Γεωργίου, εμφανίζονται περιστασιακώς (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) μικρές ποσότητες υπολειμμάτων μαζούτ.
Υπογραμμίζεται, ότι ο Σταθμός λειτούργησε για τελευταία φορά με μαζούτ το 1995. Έκτοτε τα δίκτυα και οι τρείς μεταλλικές δεξαμενές καυσίμων καθαρίσθηκαν και τα μεν δίκτυα και μία δεξαμενή αποξηλώθηκαν, οι δε άλλες δύο δεξαμενές χρησιμοποιούνται για αποθήκευση νερού. Επίσης, ολοκληρώθηκε και πρόγραμμα υπεδάφιας εξυγίανσης και αποκατάστασης που εφάρμοσε ο Σταθμός σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρείες. Στο πέρας του προγράμματος εξυγίανσης και αποκατάστασης οι αντλούμενες ποσότητες πετρελαιοειδών από το υπέδαφος του Σταθμού μηδενίστηκαν.
Ο ΑΗΣ Αγίου Γεωργίου, ανταποκρινόμενος στο παρελθόν σε σχετική κλήση των Λιμενικών Αρχών και χωρίς να στοιχειοθετείται δική του υπαιτιότητα, έχει λάβει συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα για την αποτροπή ενδεχόμενης ρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής, όπως κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης λιμένα αλιέων και τοποθέτηση μόνιμων θαλασσίων φραγμάτων. Η κατάσταση των φραγμάτων ελέγχεται καθημερινώς, στο πλαίσιο του πιστοποιημένου κατά ISO 14001 Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του ΑΗΣ και η όλη διαδικασία του καθαρισμού είναι γνωστή στις Δημόσιες Αρχές (Λιμεναρχείο, Περιφέρεια Αττικής, κ.λπ.).
Ωστόσο, επειδή είναι δύσκολος ο εντοπισμός της εστίας του προβλήματος, η ΔΕΗ προβαίνει εντός των ημερών σε προκήρυξη διαγωνισμού για τη διερεύνηση των αιτίων εκδήλωσης του φαινομένου και του τρόπου αντιμετώπισής του, ενώ θα κρατά ενήμερους συστηματικά όλους τους αρμόδιους φορείς».

 http://www.energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News