Dei Energy News

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Τροποποιήσεις στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ -Τι αλλάζει για πολύτεκνους και μακροχρόνια άνεργους

Διευκολύνσεις υπέρ τρίτεκνων, πολύτεκνων και μακροχρόνια
άνεργων προβλέπει η υπουργική απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος με την οποία επέρχονται τροποποιήσεις στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.
Συγκεκριμένα, με την απόφαση δίνεται η δυνατότητα ένταξης των πολυτέκνων, μετά τον αποχαρακτηρισμό τους ως πολύτεκνων λόγω του γεγονότος ότι το τέταρτο παιδί παύει να θεωρείται προστατευόμενο τέκνο και εξαιτίας αυτού δεν είναι δικαιούχοι πια του ειδικού Τιμολογίου Πολυτέκνων, στην κατηγορία των τρίτεκνων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, εφόσον πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις, δηλ. εισοδηματικά κριτήρια και όρια κατανάλωσης.
Παράλληλα διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια στην κατηγορία των μακροχρόνια άνεργων, καθώς επεκτείνεται και στους δυο συζύγους η αφαίρεση εισοδημάτων από μισθωτές υπηρεσίες κατά τη διαδικασία ελέγχου των εισοδηματικών κριτηρίων για δικαιούχους με δύο μακροχρόνια ανέργους συζύγους.

Επίσης, στην κατηγορία των τρίτεκνων λόγω διαμονής σε νησί με λιγότερους από 3.100 κατοίκους, προσαυξάνεται το όριο εισοδήματος και αναπροσαρμόζεται σε 29.500 αντί για 23.500 ευρώ.
Τέλος διευκρινίζεται σαφώς ότι ο λογαριασμός ρεύματος δεν απαιτείται να εκδίδεται στο όνομα του δικαιούχου αποκλειστικά, αλλά και στο όνομα του/της συζύγου.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος σε σχετική ανακοίνωσή του, προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στην ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο αιτούντων των κατηγοριών για τις οποίες υπάρχουν τροποποιήσεις (πολύτεκνοι και μακροχρόνια άνεργοι), καθορίζεται επανεξέταση των ήδη υποβληθεισών αιτήσεων κατά προτεραιότητα. Σημειώνεται ότι για τις νέες αιτήσεις ισχύουν οι καθορισμένες προθεσμίες, όπως έχουν ήδη οριστεί, ενώ τα κριτήρια και ο τρόπος ένταξης για τις υπόλοιπες κατηγορίες παραμένουν όπως ισχύουν από την 1η Φεβρουαρίου 2013.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News