Dei Energy News

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Πτώση 3,2% στη ζήτηση ρεύματος που μετράει ο ΑΔΜΗΕ τον Οκτώβριο

Πτώση 3,2% σημείωσε η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος τον
Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).
Όπως έχει και στο παρελθόν εξηγήσει το Energypress, τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ δεν καταγράφουν το ρεύμα που εγχέεται απευθείας (και καταναλώνεται) στο αστικό δίκτυο από τα φωτοβολταϊκά και συνεπώς δεν δίνουν την πλήρη εικόνα.
Συνολικά πάντως, με βάση τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, η κατανάλωση ρεύματος στο διασυνδεδεμένο σύστημα που αφορά στην ηπειρωτική χώρα και τα συνδεδεμένα νησιά μειώθηκε τον Οκτώβριο κατά 3,2%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.
Η μείωση ήταν αποτέλεσμα της περιορισμένης κατανάλωσης από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, που είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο μέσης και χαμηλής τάσης, που μείωσαν τη ζήτηση κατά 3,2%. Στους πελάτες της υψηλής τάσης, δηλ. τις μεγάλες βιομηχανίες της χώρας, η διαφορά ήταν ελάχιστη, -0,6%
Σε επίπεδο 10μήνου (Ιανουάριος - Οκτώβριος) η ζήτηση υποχώρησε κατά 4,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου χρόνου, με τους πελάτες δικτύου να καταγράφουν τις περισσότερες απώλειες, -5,4%. Αντίθετα, οι μεγάλες βιομηχανίες αύξησαν την κατανάλωσή τους κατά 1,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου χρόνου.
Στο επίπεδο της παραγωγής ηλεκτρισμού η μείωση ήταν ακόμα μεγαλύτερη, φθάνοντας στο -8% συνολικά, με την παραγωγή από συμβατικές μονάδες να υποχωρεί 12%. Αντίθετα, η παραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αυξήθηκε κατά 25%. Την ίδια στιγμή η παραγωγή από τις λιγνιτικές μονάδες υποχώρησε κατά 17% και η παραγωγή από φυσικό αέριο κατά 10%, ενώ η υδροηλεκτρική παραγωγή αυξήθηκε 47% και η πετρελαϊκή (που είναι ελάχιστη) κατά 4,3%.
Μείωση 5% στην παραγωγή ηλεκτρικού στο 10μηνο
Στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου η συνολική παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος μειώθηκε κατά 5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου χρόνου, με τη συμβατική παραγωγή να χάνει 10%. Η ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη και φυσικό αέριο μειώθηκε κατά 18% και 15% αντίστοιχα. Τα υδροηλεκτρικά και οι ΑΠΕ κατέγραψαν τη μεγάλη άνοδο κατά 66% και 45% αντίστοιχα, σε σχέση με το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2012.

 http://energypress.gr/news/reuma/Ptwsh-3-2-sth-zhthsh-reymatos-ton-Oktwbrio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News