Dei Energy News

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΕΤΕ/Ομίλου ΔΕΗ:ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σαράντα χρόνια μετά την ιστορική μέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ακολουθεί τα αυταρχικά και αντιδημοκρατικά  μονοπάτια εκείνων των σκοτεινών χρόνων.
 Τα δημοκρατικά δικαιώματα συνεχώς υποβαθμίζονται, το κοινοβούλιο  απαξιώνεται από τους ίδιους τους κυβερνώντες, οι εργασιακές σχέσεις αμφισβητούνται ανοικτά από τους σύγχρονους δήμιους του ελληνικού λαού ενώ η εξαθλίωση και η ανεργία έχει σαρώσει εκατομμύρια έλληνες πολίτες. Ο αγώνας για τα συνταγματικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων, ο αγώνας για τα δικαιώματα του κόσμου σε όλους τους τομείς συνεχίζεται σε μια περίοδο που η κατάσταση είναι χειρότερη από το παρελθόν.

 Η συγκυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τα μέσα ενημέρωσης των εργολάβων-υποστηρικτών της τρόικας και των Γερμανών- επιτίθεται άγρια  σε όσους διαφωνούν με τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που λαμβάνονται  και συκοφαντεί  με προκλητικό τρόπο όσους υιοθετούν  δυναμικές μορφές κοινωνικής διαμαρτυρίας.  Το πρωτοφανές είναι ότι  στα περισσότερα  μνημονιακά μέσα ενημέρωσης αλλά και στην κυβέρνηση  βρίσκονται πολιτικοί και δημοσιογράφοι  που σφετερίστηκαν  και καπηλεύτηκαν εκείνους τους αιματηρούς αγώνες των φοιτητών και τώρα βρίσκονται στην αντίπερα όχθη και λειτουργούν με δόλο και ύπουλο τρόπο ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Η ΕΤΕ Ομίλου/ΔΕΗ τιμά τους νεκρούς του Πολυτεχνείου ενώ ο αγώνας των φοιτητών  και του ελληνικού λαού στα χρόνια της δικτατορίας μας υπενθυμίζει ότι μόνο η αδιάκοπη και επίμονη μάχη μπορεί να ανατρέψει την πολιτική της τρόικας και των υποτακτικών της.

Σαράντα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου καλούμαστε να αγωνιστούμε για τις ίδιες τις αξίες της ζωής, της ανθρωπιάς, της αμοιβαιότητας, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της ίδιας της δημοκρατίας. Μαζί με τους  κάτοικους  της Χαλκιδικής, τους  απολυμένους της ΕΡΤ, τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα πανεπιστήμια και στα νοσοκομεία, μπορούμε να ανάψουμε ξανά την φλόγα της αντίστασης και να τους  νικήσουμε!
- Μπορούμε να  σταματήσουμε την καταστροφή
- Οφείλουμε  να υπερασπιστούμε στις ελευθερίες μας
- Ας παλέψουμε  όλοι μαζί για τα δικαιώματα μας

Χρειαζόμαστε ΝΕΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ, για να απαλλαγούμε από αυτή τη ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ και των  ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News