Dei Energy News

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΩΣΗ:ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΣΑ!!




Συναδέλφοισες – οι:

Για περισσότερα  από 55 χρόνια  η  ΔΕΗ,  χάρη  στον λιγνίτη,  παρέχει  στους  Έλληνες  καταναλωτές   την  πιο  φθηνή  KWH  σε  όλη  την  Ευρώπη.
Αυτός ο υπόγειος πλούτος « Ο Μαύρος Χρυσός »   αποτελεί  για  την  ΔΕΗ  την  πρώτη  ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής KWH για την χώρα μας.
Είναι το βασικό ΕΘΝΙΚΟ  καύσιμο για την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας, είναι αυτή η ενέργεια, που καθιστά αυτόνομη και μη εξαρτωμένη την Ελλάδα  από άλλες χώρες και από άλλα καύσιμα.
Δεν  είναι λοιπόν  τυχαίο, που τα μεγάλα συμφέροντα ( ντόπια και ξένα), μέσα σε αυτή την φαιδρή κατάσταση που επικρατεί σήμερα, να  θέλουν με απαράδεκτο και καταστροφικό τρόπο,   να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της μεγαλύτερης επιχείρησης του Ελληνικού λαού.
Με αποφάσεις κατευθυνόμενες, σκανδαλώδεις και αδικαιολόγητες, βάζουν την ΔΕΗ στην λαιμητόμο.
Δεν πέρασε πολύς χρόνος, που η  μόνιμη επιτροπή διαιτησίας της ΡΑΕ   λειτούργησε αρνητικά για την ΔΕΗ Α.Ε και ως εκπρόσωπος της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε
Δεν είναι τυχαίο ότι, με την απόφαση κατασκευής της Μονάδας Πτολεμαΐδα V,   πολλά είναι τα δημοσιεύματα από τα συμφέροντα για την μη κατασκευή της.
Όμως, τον τελευταίο καιρό αναπτύσσετε μία κίνηση από υψηλόβαθμα στελέχη της περιοχής και όχι μόνο, που  με συναντήσεις σε ξενοδοχεία της περιοχής προσπαθούν να αποδείξουν  ότι:
Η μόνη λύση για την ΔΕΗ είναι η ιδιωτικοποίηση της.
Το ωραίο  της υπόθεσης είναι ότι, στην κίνηση αυτή πρωτοστατούν αυτά τα στελέχη τα οποία εκμεταλλευτήκαν στο έπαρκο τον κρατικό χαρακτήρα της ΔΕΗ μέχρι τώρα, για να καταλάβουν θέσεις και προνόμια.
Εξαργύρωσαν συνδικαλιστικές ιδιότητες, κομματικούς αγώνες και προσωπικές φιλίες με κομματικούς παράγοντες για να αποκτήσουν οφέλη από την κρατική ΔΕΗ και τώρα που το μοντέλο αυτό προφανώς δεν έχει να τους προσφέρει τίποτα παραπάνω για δική τους πάλι βόλεψη  αρχίζουν να λανσάρουν την αναγκαία δήθεν λύση της ιδιωτικοποίησης.
Δηλαδή να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ για να πάρουν οι ίδιοι περισσότερο μισθό!!!
Αυτό είναι από τα πρώτα επιχειρήματά τους.
Αγαπητά στελέχη:
Όσοι από εσάς  πιστεύετε ότι, η ΔΕΗ θα πρέπει να περάσει στα χέρια των συμφερόντων , πιστεύοντας ότι, θα  έχετε εσείς αυξημένους μισθούς και προνόμια, κάνετε έγκλημα σε βάρος της επιχείρησης, του Ελληνικού Λαού και λειτουργείτε ως ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ.
Όσοι πραγματικά είστε υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και πιστεύετε ότι, θα βρεθεί υγιές ιδιωτικό χαρτοφυλάκιο για την ΔΕΗ που θα προωθήσει τα συμφέροντά της, που θα δώσει  και σε εσάς το κάτι  παραπάνω που ζητάτε από αυτά που έχετε τώρα  και εάν πιστεύετε τόσο πολύ στον ιδιωτικό τομέα και στην αξία σας ως στελέχη, δεν απομένει παρά να δηλώσετε ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ  ΚΑΙ  ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΑ  .
Επίσης μπορείτε από σήμερα να δηλώσετε ότι, ενδιαφέρεστε να ενταχθείτε στην μικρή δεή  για να έχετε και το προνόμιο της θέσης.
Πάντως εκείνο που ΔΕΝ δικαιούστε να κάνετε, είναι να παραπληροφορείτε  και να παραπλανείτε   τους εργαζόμενους και από την θέση ευθύνης που σας έχει τιμήσει και σας έχει  τοποθετήσει  η επιχείρηση, να λειτουργείτε για αυτήν ως  σύγχρονοι ΕΦΙΑΛΤΕΣ.
Η «ΕΝΩΣΗ» γνωρίζοντας τις ξενοδοχειακές σας συγκεντρώσεις, σας  καλεί να πράξετε το αυτονόητο.
Να παραμερίσετε τα προσωπικά σας συμφέροντα και να συνεχίσετε να επιτελείτε με υπευθυνότητα  και ζήλο το έργο σας, μαζί με τα μεσοκατώτερα  στελέχη και τους εργαζόμενους, για μια ΔΕΗ, που θα συνεχίσει να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες της στον Ελληνικό λαό, με φθηνή KWH και με καύσιμο τον λιγνίτη μας.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ως Σωματείο να σας ενημερώσουμε ότι:
 Δεν μένει παρασκηνιακά  τίποτα κρυφό.
 Σας καλούμε λοιπόν να σταματήσετε αυτές τις πρακτικές και να αφοσιωθείτε  στο έργο σας, που σας έχει τάξει η επιχείρηση.


                                                                             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                     ΕΝΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News