Dei Energy News

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Γιατί διαρρέονται φήμες για το πάγωμα των κλιμακίων;;;

Δεν προλάβαμε να γράψουμε ότι δεν θα έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις με την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ και ξαφνικά έντονες είναι οι φήμες ότι ενδέχεται η διοίκηση του Ομίλου ΔΕΗ να προχωρήσει σε πάγωμα κλιμακίων.
 Οι πληροφορίες που έρχονται στο Dei News λένε ότι το μισθολογικό κόστος που οφείλει να έχουν και οι τρεις εταιρίες (ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ) απέναντι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σύμφωνα με τον Νόμο 4024/2011 για το τελευταία δύο τρίμηνα έχει ξεπεράσει  τα μισθολογικά όρια που απαιτεί η Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής.
 - Τα ερωτήματα που τίθενται προς την Διοίκηση του Ομίλου ΔΕΗ
είναι αν αληθεύουν οι φήμες αυτές; 
 - Για ποιους λόγους υπήρξε αυτή υπέρβαση;
 - Γιατί επέτρεψε να υπάρξουν τόσες πολλές ώρες υπερωρίας (η διαχρονική θέση της ΓΕΝΟΠ είναι προσλήψεις) και σε ποιους εργασιακούς τομείς έγιναν, οι όποιες υπερβάσεις;
 Σύμφωνα με όσα έχουν υπογραφεί στην τελευταία ΕΣΣΕ, πρώτα γίνονται περικοπές στα μεταβλητά (υπερωρίες, βάρδιες, ειδικά επιδόματα) και μετά προχωρά η διοίκηση σε οποιαδήποτε άλλη μείωση.
Επίσης καλό είναι τα συνδικαλιστικά στελέχη που ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ τέτοιες φήμες να βγουν και να καταγγείλουν δημόσια εκείνα τα υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη που διαρρέουν τέτοιες φήμες και δημιουργούν  αναίτια κλίμα ανασφάλειας στο προσωπικό.
Τέλος σοβαρό οικονομικό ζήτημα έχει τεθεί με μεγαλοστελέχη της διοίκησης αλλά και εργαζόμενους του Ομίλου που ήσαν αποσπασμένοι (υπουργεία, πολιτικά γραφεία, δημόσιους φορείς) και διεκδικούν να πληρωθούν κανονικές άδειες που δεν μπόρεσαν να λάβουν.
Το ερώτημα που τίθεται είναι: 
Τόσο μεγάλος ήταν ο φόρτος εργασίας τους  και δεν τους επετράπηκε να χρησιμοποιήσουν τις άδειες τους και ακόμη γιατί δεν φρόντισαν οι φορείς που ήσαν αποσπασμένοι να τους δώσουν την άδεια  που δικαιούνται όταν ο νόμος μιλά για υποχρεωτική καλοκαιρινή  και κανονική άδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News